Košarka

Cibona dočekuje Škrljevo: 'U ovakvom rasporedu sigurno će se osjetiti nedostatak energije'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.12.2022.
Cibona dočekuje Škrljevo: 'U ovakvom rasporedu sigurno će se osjetiti nedostatak energije'
Foto: FaH

Pred izabranicima Josipa Sesara je i četvrti susret u posljednjih tjedan dana. U sklopu 11. kola HT Premijer lige, Cibosi će u Draženovom domu ugostiti KK DepoLink Škrljevo. Utakmica je na rasporedu u petak, 9. prosinca, s početkom u 20 sati.

Momčad Škrljeva trenutno drži deseto mjesto ligaške ljestvice s učinkom od tri pobjede i sedam poraza. Sve tri pobjede zaredali su sredinom 11. mjeseca kada su bili uspješniji od ekipa Gorice, Zaboka i Alkara. Ovu srijedu u napetoj su završnici poraženi u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić od košarkaša Šibenke sa 71:65. Sve u svemu, sljedeći protivnik Cibosa je kvalitetna, mlada i energična momčad. S druge strane, Vukovima će možda nedostajati te energije, a o tome nam govori i trener Josip Sesar:

"Sedmi dan, četvrta utakmica. U ovakvom rasporedu sigurno će se osjetiti nedostatak energije, no igramo na domaćem parketu i mislim da smo dovoljno kvalitetni. Respektiramo momčad Škrljeva koja je dobra, mlada i potentna te ima odličnog trenera. Znam da dobro rade i da igraju atraktivnu i modernu košarku. Mi ćemo se danas regenerirati i skupiti snage za nadolazeći susret. Igračima ukazati na kvalitete protivnika, a onda ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo u ovakvom ritmu."

Sastav Cibone gotovo pa je kompletan. Filipa Bundovića još uvijek muči zglob, no bit će u konkurenciji za ovaj ogled na kojem će trener još procijeniti hoće li ulaziti u igru. Nedostaje jedino Domagoj Vuković koji još uvijek čeka pravo nastupa u domaćem prvenstvu. Veseli povratak Blaža Mesičeka koji je odigrao svoje prve minute nakon dugog oporavka, a priznao je da u petak očekuje nezgodnog protivnika:

"U ovakvom rasporedu nijedna utakmica nije lagana. Momčad Škrljeva je mlada i kvalitetna, pa očekujem težak susret. Mi ćemo se pokušati što više odmoriti, ali i maksimalno pripremiti za ono što nas čeka. Igramo na domaćem parketu pa pozivam sve navijače da nas dođu podržati u što većem broju."

Trener Sesar naposljetku se osvrnuo na satnicu ovog dvoboja pa također pozvao sve ljubitelje košarke u petak u Draženov dom:

"Znam da je utakmica u nezgodno vrijeme nakon nastupa hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, ali nadam se će navijači doći u slavljeničkom raspoloženju."

Ulaznice za nadolazeće kolo domaćeg prvenstva mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović prije početka susreta.

AUTOR: KK Cibons

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!