Rukomet

PPD Zagreb uzeo važan bod u gostima kod Dinama u Bukureštu

Branimir Korać • četvrtak, 08.12.2022.
PPD Zagreb uzeo važan bod u gostima kod Dinama u Bukureštu
Foto: EPA

Rukometaši PPD Zagreb remizirali su 27:27 u gostima kod Dinama u Bukureštu. Plinari su još jednom pokazali kako su se preporodili dolaskom Slavka Goluže na klupu...

Nakon pobjede protiv Veszprema u prošlom kolu, PPD Zagreb odigrao je 27:27 u gostima kod Dinama u Bukureštu. Vrlo zanimljiv dvoboj u kojem su važnu ulogu igrali vratari na obje strane, a Zagreb se posve vratio u utrku za osminu finala.

U sljedećem kolu Zagreb ide u goste Wisli od koje trenutno ima bod više i pobjeda u tom susretu imala bi ogroman značaj.

U Bukureštu je Zagreb od početka dao do znanja da će pred vatrenim domaćim navijačima teško pasti i da će se boriti do kraja. Tako je u početku susreta dopustio domaćinu da s tri vezana gola od na dva pogotka prednosti, ali vrlo brzo je odgovorio i potpuno se vratio u egal.

U završnici prvog dijela još jednom je Dinamo otišao na dva gola prednosti, taj nalet zaustavio je Timur Dibirov i na poluvrijeme se otišlo s 14:13 za Dinamo.

Zagreb je odlično otvorio drugo poluvrijeme i poveo je s 19:15 serijom 6:1, međutim u zadnjih deset minuta Dinamo veže tri gola i dolazui do vodstva nakon što Lazar Kukić zabija za 26:25.

U završnici Leimeter poravnava pa 40 sekundi prije kraja Kukić zabija iz teške pozicije, ali Karpo Sirotić ipak u zadnjim sekundama donosi bod Zagrebu.

Kod Zagreba vratari su bili raspoloženi, Aljaž Panjtar upisao je devet obrana, a Dino Slavić osam, Dibirov je zabio sedam golova, a Ivan Čupić pet.

Kod Dinama Saeid Heidarirad je skupio 17 obrana, a Andrij Akimenko postigao je šest golova.

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!