Zimski sportovi

U Sisku otvorena Zlatna pirueta, klizači prvi na ledu

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.12.2022.
U Sisku otvorena Zlatna pirueta, klizači prvi na ledu
Foto: FaH

U Sisku je otvorena 54. Zlatna pirueta, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju, a prigodnim govorom otvorila ga je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden nakon što se okupljenima obratila gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

"Sisak će sa zadovoljstvom ova tri dana biti domaćin svim klizačicama i klizačima. Drago nam je da je Zlatna pirueta i ove godine došla k nama. Čestitke organizatorima, i ove godine ste nadmašili same sebe i vjerujem da će i publika to prepoznati. Navijat ćemo zajedno", poručila je gradonačelnica Siska.

"Prije svega, hvala gradonačelnici Siska u ime cjelokupnog hrvatskog sporta za ono što je napravila za sport izgradivši sjajnu multifunkcionalnu dvoranu nedaleko ove, također odlične Ledene dvorane Zibel koja nam je pomogla da prebrodimo teške dane koje smo oba grada doživjeli kroz potrese i pandemiju. Ovo je posebna prilika za nas jer smo velikim trudom uspjeli prikupiti respektabilan broj klizača na ovo natjecanje iz čak 36 zemalja sa svih kontinenata. U Sisku će nastupiti 30 klizačica, 15 klizača, 16 sportskih i 20 plesnih parova. Veliko je to priznanje i potvrda kvalitete našeg rada svih ovih godina u kojima smo Zlatnu piruetu održali u svjetskom vrhu", rekla je prilikom otvaranja Paliković Gruden.

Natjecanje su danas otvorili klizači, a nakon kratkog programa u vodstvu je Amerikanac Camden Pulkinen, peti klizač svijeta, s uvjerljivih 85.45 bodova ispred Estonca Mihhaila Selevka (77.32).

Najbolji kratki program kod sportskih parova imali su Nijemci Alisa Efimova i Ruben Blommaert (65.79), a slijede ih dva američka para, Smirnova i Siianytsia (62.44) i Kam i O'Shea (62.07).

Sutrašnji dan od 11 sati otvorit će ritam ples plesnih parova, od 14:15 na rasporedu je finale sportskih parova, a onda od 17:30 i finale klizačica.

Ulaznica za natjecanje stoji 20 kuna, a možete je kupiti putem web stranice ili na blagajni Ledene dvorane Zibel.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!