Vodeni sportovi

Vaterpolisti Juga pobjednici Kupa Hrvatske, obranom slomili Splićane u finalu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.12.2022.
Vaterpolisti Juga pobjednici Kupa Hrvatske, obranom slomili Splićane u finalu
Foto: FaH

Jug je pobjednik Kupa Hrvatske. U finalu završnog turnira u Zagrebu bio je bolji od splitskog Jadrana s 10:5...

Očekivano finale Kupa Hrvatskog nije donijelo neizvjesnu borbu i tijesan dvoboj. Jug je bio dosta bolji, slomio je obranom Splićane i na kraju zasluženo slavio s 10:5.

Odradio je vrlo dobru utakmicu, imao je kontrolu i do kraja susreta sve je išlo na njegovu stranu. U drugom poluvremenu Jadran je potpuno pao, u napadu nije imao nikakvo rješenje i u rtom razdoblju postigao je samo jedan pogodak.

Prvi osjetniju prednost Jug je stvorio kada je poveo s 3:1, ali Jadran se vratio u utakmicu golovima Luke Bukića i Marina Čaglja.

Sredinom druge dionice Jadran je zadnji put bio u egalu kada je poravnao na 4:4 nakon čega Jug preuzima sve u svoje ruke.

Praktički dvije pune četvrtine Jadran je ostao bez pogotka, a Jug je to iskoristio za seriju 5:0 čime se potpuno odvojio i riješio pitanje pobjednika.

Toni Popadić kod Juga je upisao 12 obrana, tri gola postigao je Marko Žuvela, a po dva su dodali Loren Fatović i Maro Joković. Kod Jadrana Ivan Marcelić skupio je deset obrana, a petorica su postigla po jedan pogodak.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!