Nogomet

Portugalski stručnjak mijenja Titea na klupi reprezentacije

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 11.12.2022.
Portugalski stručnjak mijenja Titea na klupi reprezentacije
Foto: EPA

Abel Fernando Ferreira, 43-godišnji portugalski nogometni stručnjak, trebao bi biti novi izbornik Brazila, navode tamošnji mediji...

Ispadanje od Hrvatske u četvrtfinalu svjetskog prvenstva bio je novi udarac Brazilu na velikim natjecanjima, a ujedno je označio kraj 61-godišnjeg Titea na dužnosti izbornika, koju je obavljao od 2016. godine.

Iz Brazilskog nogometnog saveza su najavili kako će vrlo brzo objaviti ime Titeovog nasljednika, no još ništa nije službeno potvrđeno. Brazilski mediji navode da je uvjerljivi favoriti za tu poziciju 43-godišnji Portugalac Abel Fernando Ferreira koji od 2020. godine radi odličan posao u Palmeirasu, klubu koji je u tom razdoblju dominantan ne samo u brazilskim, već i u južnoameričkim okvirima.

Prije Palmeirasa Ferreira je radio kao trener u drugim portugalskim momčadima Sportinga i Brage. Potom je bio prvi trener Brage te solunskog PAOK-a, dok je 2020. godine preselio u Palmeiras, trenutačno vodeću momčad brazilske Serie A.

Nakon svjetskog naslova 2002. godine Brazil je na idućim svjetskim prvenstvima četiri puta ispadao u četvrtfinalu i jednom u polufinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!