Košarka

Bogdanović briljirao i pokazao Lakersima što s njim dobivaju

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.12.2022.
Bogdanović briljirao i pokazao Lakersima što s njim dobivaju
Foto: EPA

Detroit Pistonsi upisali su domaći poraz protiv Los Angeles Lakersa, a sjajnu utakmicu u dresu Pistonsa odigrao je Bojan Bogdanović...

Posljednjih dana aktualizirao se interes Los Angeles Lakersa za Bojana Bogdanovića, navodno su i Pistonsi spremni razgovarati o razmjeni, a Lakersi su upravo noćas imali prilike izbliza vidjeti što bi im Bogdanović donio.

Odigrao je sjajnu utakmicu, bio je vrlo motiviran i predvodio je Detroit koji ipak nije na kraju uspio doći do pobjede.

Bogdanović je na kraju završio s 38 poena (6/10 za dva, 6/12 za tri, 8/8 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije. Jaden Ivey dodao je 16 poena.

Kod Lakersa LeBron James je ubacio 35 poena uz po pet skokova i asistencija, a Anthony Davis dodao je 34 poena, 15 skokova i sedam asistencija.

Phoenix Sunsi upisali su četvrti uzastopni poraz, ovaj put u gostima kod New Orleans Pelicansa. Pelicansi su slavili sa 129:124 i tako iskoristili neigranje Devina Bookera.

Dario Šarić je popunio mjesto u startnoj petorci, ali nije briljirao. Za 21 minutu na parketu upisao je pet poena (1/4 za dva, 1/4 za tri) uz tri skoka i tri asistencije.

Produžetak Sunsima donio je ubačajem četiri sekunde prije kraja Chris Paul, a dodatnih pet minuta ipak je pripalo domaćinu.

Zion Williamson je bio odličan s 35 poena i osam skokova, a CJ McCollum dodao je 29 poena i sedam asistencija. Kod Sunsa Deandre Ayton upisao je 28 poena uz 12 skokova, a Mikal Bridges dodao je 27 poena i pet skokova.

Što se tiče ostalih susreta svakako treba istaknuti nastup Joela Embiida koji je uništio Hornetse s 53 poena i 12 skokova za samo 34 minute. Hawksi su u produžetku svladali Bullse, a sa sirenom za pobjedu ubacio je AJ Griffin.

NBA:
Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 117:124
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 129:124 produžetak
New York Knicks - Sacramento Kings 112:99
Orlando Magic - Toronto Raptors 111:99
Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 131:113
Atlanta hawks - Chicago Bulls 123:122 produžetak
Houston Rockets - Milwaukee Bucks 97:92

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!