Nogomet

Perišić: 'Predivan osjećaj, dva polufinala SP-a zaredom, ali želimo finale'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.12.2022.
Perišić: 'Predivan osjećaj, dva polufinala SP-a zaredom, ali želimo finale'
Foto: FaH

Jedan od glavnih hrvatskih aduta protiv jake Argentine bit će Ivan Perišić. Perišić je jedan od onih koji su igrali i na SP-u u Rusiji...

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva, Ivanu Perišiću je to drugo u karijeri i osjeća se fantastično.

"Osjećaj je predivan, dva svjetska prvenstva zaredom minimalno polufinale, ali želimo i finale i dat ćemo sve od sebe. Argentina je odlična i njezini igrači kada igraju za svoju zemlju daju sto posto. Puno toga ovisi i o nama i ako budemo pravi neće biti straha, ako bude kao s Brazilom, sve je moguće."

Perišić i krilni igrači puno pomažu obrani i to se pokazuje kao nešto što je jako bitno na putu do uspjeha.

"Dosta ljudi nije bilo zadovoljno nakon Maroka, ali ako vidimo gdje je Maroko sada i to je bio dobar posao. Moramo pomagati obrani, svi imaju dobra krila i moramo nastaviti tako. Samo kao ekipa možeš napraviti nešto veliko. Pokazati od prve do zadnje minute karakter, sudjelovati u svim akcijama i nadam se pozitivnom rezultatu."

Perišić je prestigao Davora Šukera po broju golova na svjetskim i europskim prvenstvima, ali ne zamara se rekordima.

"Nisu mi bitni brojevi nego rezultat, ako dođu gol i asistencija bit ću samo sretniji. Ja sam tu u službi ekipe i tako je bilo i tako će i biti."

U polufinalu će se igrati s novim loptama koje je Hrvatska isprobala jučer na treningu.

"Boja je nova, mislim da su malo brži ovi baluni, vidjet ćemo, treba šutirati što više i nadati se da će biti uspješno."

Hrvatska će pokupšati osvojiti titulu, ali pokušat će i Argentina.

"Vidjeli smo i prije par dana da je Portugal s Cristianom izgubio, pet puta je bio na SP-u i nije ga osvojio, Messi isto peti put pokušava i dat će sve od sebe. Isto tako i mi ćemo biti na sto posto jer ga želimo osvojiti. Bit će tvrda muška utakmica pa nek pobijedi bolji."

Kolika je razlika ovo SP u odnosu na ono u Rusiji?

"U Rusiji je taj put bio drugačiji, stalno vraćanje u bazu, a ovdje smo u svom hotelu. Imamo više vremena za odmor, analizirali smo ih, večeras još imamo zadnji trening i bit ćemo spremni."

Perišić je u Interu igrao s Lautarom Martinezom, a u Tottenhamu je s Cristianom Romerom.

"Nismo se ovih dana čuli, ali u grupi jesmo. Znam da Lautaro i Romero žive za Argentinu i jedva čekaju doći u reprezentaciju. Tu smo slični, bit ćemo na 100 posto, kao što sam rekao očekujem baš tvrdu i dobru utakmicu, nadam se da će svi uživati."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!