Zimski sportovi

Krenulo je zasnježenje sljemenskog Crvenog spusta snježnim topovima

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.12.2022.
Krenulo je zasnježenje sljemenskog Crvenog spusta snježnim topovima
Foto: FaH

Od nedjelje ujutro krenulo je zasnježenje sljemenskog Crvenog spusta snježnim topovima, objavili su organizatori slalomskih utrka Svjetskog kupa.

Temperature su vrlo pogodne za proizvodnju snijega te se spuštaju čak i do 7 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, a dodatno je na Sljemenu palo 15-ak centimetara prirodnog snijega.

Ove će sezone Sljeme ugostiti ponovno najbolje svjetske slalomašice, već 19. put zaredom u kalendaru Svjetskog kupa, i to po prvi puta na dvjema utrkama ženskog slaloma koje se održavaju 4. i 5. siječnja. Među skijašicama su i naše predstavnice Leona Popović i Zrinka Ljutić koje su skijašku sezonu započele izvrsnim rezultatima, što je dodatni poziv gledateljima na Snježnu kraljicu.

Utrka prvog ženskog slaloma održat će se u srijedu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 12.30 sati, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica starta u 16.30 sati. Drugi ženski slalom na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja u nešto kasnijem terminu, pa će tako prva vožnja započeti u 15 sati, a druga u 18 sati.

Nakon dvije pandemijske godine i navijači se vraćaju na Sljeme, a ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog kupa „Snow Queen Trophy“ 2023. na Sljemenu od utorka su službeno u prodaji, a mogu se kupiti putem online sustava www.ulaznice.hr, kao i na odabranim prodajnim mjestima u cijeloj Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!