Ostali sportovi

Mladostašice dočekuju Finkinje u sklopu CEV kupa

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 14.12.2022.
Mladostašice dočekuju Finkinje u sklopu CEV kupa
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti u prvom susretu 16-ine finala Kupa CEV u Domu odbojke u četvrtak igraju protiv finske ekipe LP Kangasala...

Odbojkašice Mladosti u četvrtak 15. prosinca u 20 sati igraju u svom Domu odbojke prvi susret 16-ine finala Kupa CEV protiv finske ekipe LP Kangasala. Za mladostašice je ovo nastavak uspješnog igranja u ovom europskom kupu, u kojem su prošle sezone stigle do polufinala, nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvakinja.

S ovom se finskom ekipom Mladost još do sada nije susretala, pa ne postoji međusobna povijest utakmica. Ono što se o Finkinjama može reći je da su u sezoni 2021/22. osvojile drugo mjesto u domaćoj ligi te domaćem kupu. Trenutno u prvenstvu Finske drže prvo mjesto nakon 14 odigranih susreta, od kojih su tri izgubile, uz omjer setova 35:16. Uzgred, Mladost je također prva u domaćoj ligi, bez poraza u 10 susreta i sa samo dva izgubljena seta.

Za finsku ekipu igra i jedna peruanska igračica, korektorica Katherine Regaldo, sa 190 cm najviša u ekipi, koja je lani igrala u portugalskom Sportingu.

U Domu odbojke su se dobro pripremili za nove suparnice, stručni je stožer odradio svoj dio posla, a libero Mladosti, reprezentativka Izabela Štimac, uoči tog prvog susreta kaže:

"Prošli tjedan smo igrale u MEVZA ligi susret u Mađarskoj protiv Bekescsabe, to nam je trebala biti proba za ovaj susret s Finkinjama, ali nije baš najbolje prošlo, izgubile smo 1:3. Nismo pokazale svoju najbolju igru, imale smo dosta problema u komunakciji, niti jedna od nas nije bila na svom nivou. No, izvukle smo iz tog poraza pouke, a već se prošlog vikenda u Rijeci u Superligi vratile na pobjedničke staze."

O ekipi iz Finske Izabela kaže:

"Znamo da su dobra ekipa, imaju domaćeg trenera, dobru strankinju... No, ono što mislim da je važnije od svega je da se mi fokusiramo na svoju igru, i ako odigramo onako kako treniramo posljednjih mjesec dana onda bi to trebalo rezultirati našom pobjedom."

To što je prvi susret u Zagrebu a uzvrat idući tjedan u Finskoj Izabela smatra zapavo dobrim ždrijebom.

"Mislim da je to dobro, to nam puno znači jer nam je lakše igrati kod kuće. Dakle, ako osvojimo sva tri boda ovdje ipak će nam biti lakše u uzvratu, imat ćemo psihičku prednost."

Ekipa Mladosti je kompletna...

"Jesmo, iako imamo određenih zdravstvenih problema unutar sastava, ali ne toliko velikih da netko od nas ne bi mogao igrati, jer ovo su ipak posebne utakmice. Uostalom, imamo mi i dobru klupu, tako da u svakom trenutku imamo kvalitetne igračice na terenu."

Igranje u MEVZA ligi i CEV kupu ipak na neki način 'ogoljuje' kvalitetu domaće Superlige, jer zapravo mladostašice u domaćem natjecanju nemaju pravih suparnica, pa samim time i nemaju dovoljno prostora za sticanje iskustva. "Točno, Superliga je čak možda malo i slabija ove sezone nego li prošle, pa tek kroz MEVZA ligu i CEV kup vidimo kako zapravo stojimo u odnosu na Europu. Voljele bi da imamo domaću ligu jaču, jer bi tada i mi sigurno bile još bolje kada igramo međunarodne susrete."

Izabela je cijelo ljeto provela u sastavu hrvatske reprezentacije i praktički bez odmora uskočila u klupske obveze.

"Imala sam i nekih problema s preponama u reprezentaciji, nije bilo puno odmora, ali srećom to nisam osjetila na svojoj igri. Zadovoljna sam svojom trenutnom formom, kao i formom cijele ekipe. Mislim da smo se posljednjih mjesec dana baš jako podigle, tako da s optimizmom dočekujemo Finkinje."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!