Košarka

Dobar nastup Bogdanovića u pobjedi kod Hornetsa, Zubac zbog ozljede ranije izašao

Branimir Korać • četvrtak, 15.12.2022.
Dobar nastup Bogdanovića u pobjedi kod Hornetsa, Zubac zbog ozljede ranije izašao
Foto: EPA

U NBA ligi noćas su nastupili Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, Bogdanović je odigrao dobru utakmicu dok je ozljeda koljena zaustavila Zupca...

Detroit Pistonsi upisali su pobjedu u produžetku protiv Charlotte Hornetsa sa 141:134. Hornetsima se nakon jednomjesečne pauze vratio LaMelo Ball, ali bez obzira na to Pistonsi su otišli do pobjede.

Imali su priliku i u regularnom dijelu dovršiti posao, no pokušaj Bojana Bogdanovića sekundu prije kraja nije bio precizan nakon čega se otišlo u produžetke. Pistonsi su tamo ipak upisali pobjedu, dobili su tih pet minuta s 14:7 i na kraju slavili.

U produžetku su po pet poena kod Pistonsa upisali Bogdanović i Alec Burks koji su povukli do pobjede.

Bogdanović je za 37 minuta ubacio 24 poena (5/10 za dva, 3/9 za tri, 5/6 slobodna) čemu je dodao po četiri asistencije i skoka. Burks je upisao 27 poena, Killian Hayes ubacio je 25 poena uz osam asistencija, a Isaiah Stewart 19 poena uz 11 skokova.

Kod Hornetsa Kelly Oubre upisao je 28 poena (5/13 trica) i osam skokova, Terry Rozier 25 poena uz pet skokova, LaMelo Ball 23 poena (5/13 trica) i 11 asistencija, a Jalen McDaniels 21 poen uz šest skokova.

Clippersi su upisali pobjedu kod kuće protiv Minnesote Timberwolves s 99:88. U susretu u kojem nije bilo puno poena, Clippersi su zaostajali na poluvremenu, ali su u nastavku susreta okrenuli dvoboj.

Minnesota je loše šutirala izvana, imala tricu tek 4/22, tome je dodala i 17 izgubljenih lopti i tako pomogla domaćinu koji je u drugom poluvremenu pronašao pravi ritam i bio dosta bolji.

Ivica Zubac imao je problema s ozljedom koljena i na parketu je proveo tek 17 minuta ubacivši dva poena (1/5 za dva) uz osam skokova.

Kawhi Leonard upisao je 19 poena uz osam skokova, a Paul George 17 poena uz 11 skokova i 11 asistencija.

Kod Minnesote Anthony Edwards završio je s 19 poena i sedam skokova, a po 13 poena dodali su Kyle Anderson (šest skokova) i Jaylen Nowell.

NBA:
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 134:141 produžetak
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 99:88

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!