Nogomet

Fernando Santos više nije izbornik Portugala, uskoro ime nasljednika

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.12.2022.
Fernando Santos više nije izbornik Portugala, uskoro ime nasljednika
Foto: EPA

Fernando Santos, 68-godišnji dosadašnji izbornik nogometaša Portugala, više nije na toj dužnosti, izvijestili su brojni portugalski mediji, a prenosi Reuters.

Portugal je na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar ispao u četvrtfinalu protiv Maroka (0-1). Nakon te utakmice Fernando Santos, koji je na dužnosti izbornika Portugala bio od 2014. godine, je izjavio kako neće dati ostavku. Zaključno s Europskim prvenstvom 2024. godine Fernando Santos je imao valjani ugovor s Portugalskim nogometnim savezom.

Tamošnji mediji navode kako su Fernando Santos i predsjednik saveza obavili razgovor i na kraju dogovorili razlaz, a Portugalski nogometni savez trebao bi uskoro objaviti i ime njegovog nasljednika.

Najveći uspjeh s Portugalom Fernando Santos je ostvario 2016. godine kada je njegova momčad postala europski prvak, dok je tri godine kasnije Portugal osvojio Ligu nacija.

Na ovom svjetskom prvenstvu Portugal je osvojio prvo mjesto u skupini, potom je pobijedio Švicarsku 6-1 u osmini finala i na kraju ispao od Maroka.

FOTO: EPA/Rungroj Yongrit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!