Košarka

Ništa od hrvatskog dvoboja u Los Angelesu, Memphis osramotio Milwaukee i preuzeo vrh Zapada

Branimir Korać • petak, 16.12.2022.
Ništa od hrvatskog dvoboja u Los Angelesu, Memphis osramotio Milwaukee i preuzeo vrh Zapada
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrane četiri utakmice, a na papiru najjača bila je ona u Memphisu gdje su gostovali Bucksi. Međutim sjajno raspoloženi domaćini nanijeli su jako težak poraz Milwaukeeju...

Sedmom uzastopnom pobjedom Memphis je preuzeo vodeću poziciju na Zapadu. Upisao je ogromnu pobjedu protiv Bucksa 142:101, vodio i 50 poena razlike, razbio je Buckse u svakom pogledu. Od početka do kraja bilo je očito kako ovaj susret ide u samo jednom smjeru i neraspoloženi Bucksi samo su sve više tonuli.

Osmoricu dvoznamenkastih kod Memphisa predvodili su Ja Morant s 25 poena, deset skokova i deset asistencija te Dillon Brooks s 18 poena. Kod Bucksa po 19 poena upisali su Giannis Antetokounmpo (šest skokova) i Bobby Portis (sedam skokova).

Pelicansi su poraženi u produžetku kod Utah Jazza sa 132:129, a poraz im je bio nad glavom još u regularnom dijelu. Naime vodili su Jazzeri sve do tri sekunde prije kraja kada Trey Murphy ubacuje tricu za produžetak, a tamo je domaćin ipak bio bolji.

Jordan Clarkson predvodio je Jazz s 39 poena (7/14 trica) i osam skokova, a Lauri Markkanen dodao je 31 poen (5/9 trica) uz pet skokova. Kod poraženih Zion Williamson završio je s 31 poenom, osam skokova i osam asistencija, a CJ McCollum dodao je 28 poena i šest skokova.

Oslabljeni Clippersi bez Kawhija Leonarda, Paula Georgea, Normana Powella, Reggieja Jacksona i Ivice Zupca nisu imali nikakve šanse protiv Phoenix Sunsa. Sunsi su već na poluvremenu vodili 64:37 i sve ostalo bilo je odrađivanje posla.

Dario Šarić nije dobio priliku kod Sunsa gdje je Mikal Bridges ubacio 27 poena uz šest skokova, a po 15 poena dodali su Chris Paul (sedam skokova, 13 asistencija) i Jock Landale (deset skokova). Kod Clippersa Zupca nije bilo zbog problema s koljenom, Terance Mann ubacio je 22 poena uz sedam skokova, a Brandon Boston dodao je 16 poena.

Miami je slavio u Houstonu sa 111:108 u susretu u kojem je imao ugodnu prednost, ali Rocketsi su uspjeli sve zakomplicirati i na kraju zaprijetiti pobjedom. Ipak, raspoloženi Tyler Herro odveo je Heat do pobjede.

Herro je ubacio 41 poen (10/15 trica) uz šest skokova, a Jimmy Butler dodao je 20 poena, deset skokova i sedam asistencija. Kod Rocketsa Jalen Green je upisao 22 poena i pet skokova, Kevin Porter 21 poen i sedam skokova, a Jabari Smith 15 poena i 11 skokova.

NBA:
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 142:101
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 132:129 produžetak
LA Clippers - Phoenix Suns 95:111
Houston Rockets - Miami Heat 108:111

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!