Nogomet

Scaloni: 'Finale Svjetskog prvenstva je više od obračuna Messija i Mbappea'

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 17.12.2022.
Scaloni: 'Finale Svjetskog prvenstva je više od obračuna Messija i Mbappea'
Foto: FaH

Argentinski izbornik Lionel Scaloni u nedjelju će imati priliku naslovu prvaka Južne Amerike, kojega je s "gaučima" osvojio prošle godine pridružiti i najveću moguću nagradu - naslov svjetskog prvaka.

No, za taj uspjeh 44-godišnji Scaloni će sa svojim igračima morati svladati branitelja naslova Francusku.

"Entuzijastičan sam, ovo su prekrasni trenuci koje moramo iskoristiti. Važan je put koji smo prešli do finala, zadovoljstvo koje smo imali s ovim igračima. Uvjeren sam da kada se zabavljamo stvari imaju potpuno drugačiji okus i drugačije ih doživljavamo. Bliži nam se velika utakmica, ali sve trenutke do njezinog početka moramo pohraniti u svojim glavama", kazao je Scaloni.

Finalni susret Argentine i Francuske najavljuje se kao obračun dvojice suigrača iz Paris SG-a, Lionela Messija i Kyliana Mbappea.

"Finale je više od obračuna Messi-Mbappe. obje reprezentacije imaju i druga oružja, druge igrače koji mogu napraviti razliku. Za zaustavljanje Mbappea potreban je timski rad, on je jedan od najboljih igrača na svijetu, a bit će samo bolji".

Sa svojim izbornikom slaže se i odlični vratar Emiliano Martinez.

"Francuska je mnogo više od samog Mbappea".

Martinez se potom osvrnuo na čitav turnir svoje reprezentacije.

"Znamo da je to ludo. Krenuli smo porazom od Saudijske Arabije, to je bio hladan tuš. No, kako su utakmice odmicale, tako smo napredovali. Završili smo kao prvi u skupini, patili u osmini finala protiv Australije, Nizozemsku prošli nakon 11-eraca i na kraju u polufinalu bili bolji od Hrvatske. Bio je to težak put", kazao je Martinez i osvrnuo se na svog kapetana Messija kojemu nedjelji dvoboj zasigurno ipak najviše znači.

"Vidim Messija sretnog, napravio je korak naprijed u odnosu na Copa Americu koju smo lani osvojili. Fizički i nogometno, teško je da bi mogao biti bolji. Pun je želje".

Očekuje se kako će na tribinama stadiona Lusail prevladavati argentinski navijači.

"Emocije su dio naše kulture, sve što možete iskusiti u Argentini. Imamo najbolje navijače na svijetu, nadaju se kako ćemo ih usrećiti i to nas dira. Nogomet je sport, ali u Argentini je to mnogo više od sporta", dodao je Scaloni.

FOTO: FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!