Košarka

Oslabljeni Bucksi vrlo uvjerljivo svladali Jazz, Booker utrpao 58 poena Pelicansima

Branimir Korać • nedjelja, 18.12.2022.
Oslabljeni Bucksi vrlo uvjerljivo svladali Jazz, Booker utrpao 58 poena Pelicansima
Foto: EPA

Ivica Zubac zbog ozljede i Dario Šarić odlukom trenera nisu noćas upisali minutažu u NBA ligi. Njihove momčadi upisale su pobjedu, a u utakmici večeri Bucksi su upisali visoku pobjedu protiv Jazza...

Iako su nastupili bez Giannisa Antetokounmpa i Khrisa Middletona, Milwaukee Bucksi upisali su vrlo visoku pobjedu protiv Utah Jazza. Jazz je razočarao i nije odigrao na očekivanoj razini, a u zadnjoj dionici potpuno se raspao i upisao visok poraz.

U izostanku onih najboljih iskočio je Bobby Portis koji je upisao 22 poena i 14 skokova, a pomoć mu je pružao Jrue Holiday s 21 poenom i osam asistencija. Kod Jazza po 18 poena upisali su Lauri Markkanen i Malik Beasley.

Dario Šarić ponovno nije dobio minutažu, ali je imao priliku iz prvog reda pratiti kako Devin Booker praktički sam na svojim leđima kreira veliki preokret Sunsa. Pelicansi su tijekom susreta vodili i 24 razlike, ali Sunsi su uspjeli na kraju slaviti.

Čudesni Booker upisao je 58 poena i šest skokova, a Chris Paul dodao je 18 poena i osam asistencija. Kod poraženih Zion Williamson upisao je 30 poena i devet asistencija, a CJ McCollum 27 poena i osam asistencija.

Cavaliersi su u produžetku upisali pobjedu protiv Dallas Mavericksa sa 100:99. Kemba Walker zamijenio je Luku Dončića i ubacio za produžetak tri sekunde prija kraja, nakon toga u dodatnih pet minuta odmah je ubacio tricu, ali to su bili jedini poeni Dallasa u produžetku. Nije se niti Cleveland istaknuo, imao je samo dva ubačaja, ali bilo je dovoljno.

Donovan Mitchell predvodio je Cavse s 25 poena, ali i tricom 1/9, a Darius Garland dodao je 18 poena uz 12 asistencija. Kod Mavsa Walker je završio s 32 poena, a Christian Wood s 26 poena i 14 skokova.

Memphis je upisao poraz u Oklahoma Cityju sa 115:109 uz isključenje Ja Moranta u završnici prvog poluvremena. Već tada su Grizzliesi bili u visokom zaostatku koje su u nastavku susreta iako bez Moranta uspjeli smanjiti, no ne i potpuno prestići.

Thunder je bio bez Gilgeousa Alexandera pa su ga predvodili Luguentz Dort s 24 poena i sedam skokova i Isaiah Joe s 23 poena. Kod Memphisa Dillon Brooks upisao je 32 poena, a Jaren Jackson 16 uz osam skokova.

Clippersi su još jednom bili bez Ivice Zupca i Paula Georgea i upisali su pobjedu 102:93. Pali su Wizardsi, a srušio ih je Kawhi Leonard s 31 poenom i devet skokova. Kod Wizardsa Kristaps Porzingis završio je s 19 poena i sedam skokova.

Miami Heat u gostima je stigao do pobjede protiv San Antonio Spursa koji su poraženi sa 111:101. Jimmy Butler bio je jako dobar s 26 poena i pet skokova, a kod Spursa Keldon Johnson upisao je 22 poena.

Portland Trail Blazersi upisali su očekivanu pobjedu u Houstonu gdje su slavili sa 107:95. Anfernee Simons upisao je 32 poena, a kod poraženih Jalen Green upisao je 15 poena.

NBA:
Milwaukee Bucks - Utah Jazz 123:97
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 118:114
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 100:99 produžetak
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 115:109
LA Clippers - Washington Wizards 102:93
San Antonio Spurs - Miami Heat 101:111
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 95:107

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!