Nogomet

Robson: 'Livaković je držao Hrvatsku na životu, a nije čudno da svi žele Gvardiola'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.12.2022.
Robson: 'Livaković je držao Hrvatsku na životu, a nije čudno da svi žele Gvardiola'
Foto: FaH

Dvojica Hrvata koji se nalaze u najvećem broju idealnih postava Prvenstva su Dominik Livaković i Joško Gvardiol, a u svoju ih je uvrstio i Bryan Robson...

Nakon završetka Svjetskog prvenstva rezimira se sve i slažu se idealne postave, a svojih najboljih 11 izabrao je i bivši kapetan engleske reprezentacije Bryan Robson.

Robson je u idealnu postavu uvrstio dvojicu Hrvata - Dominika Livakovića i Joška Gvardiola.

"Marokanac Yassine Bounou bio je fantastičan i svakako je imao obrane koje su bile impresivne, ali Livaković je bio ključan za Hrvatsku. Njegova organizacija, obrane, čitanje jedanaesteraca, posebno protiv Japana i Brazila, dovukli su Hrvatsku do polufinala. Držao ju je u igri u utakmicama u kojima je trebala biti otpisana", pojasnio je svoj izbor Robson.

Robson je oduševljen i Gvardiolom koji je već u više navrata spomenut kao jedan od najvećih dobitnika ovog Svjetskog prvenstva.

"Iako mu je tek 20 godina, već je ključan igrač Hrvatske. Nismo ne čudi što ga najveći europski klubovi žele dovesti. Snažan je, jako dobro čita igru, dobar je u izlasku iz obrane. Možda ga je Messi nadigrao, ali nije jedini i iz toga će naučiti."

U Robsonovih 11 nalaze se: Livaković - Walker, Varane, Gvardiol, Hernandez - Casemiro, Amrabat, Griezmann - Messi - Kane, Mbappe.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!