Nogomet

Bivši američki reprezentativci nisu mogli preskočiti Hrvate, mjesto u 11 i za Kovačića

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.12.2022.
Bivši američki reprezentativci nisu mogli preskočiti Hrvate, mjesto u 11 i za Kovačića
Foto: FaH

Trojica bivših američkih reprezentativaca i nekadašnja reprezentativka Kolumbije činili su Foxov panel stručnjaka tijekom Svjetskog prvenstva, a svo četvero izabrali su svojih idealnih 11 na ovom SP-u...

Svi se slažu kako je Joško Gvardiol zaslužio mjesto u idealnoj postavi, a troje od četvero u najboljih 11 uvrstilo je i Dominika Livakovića. U jednoj idealnoj postavi našao se i Mateo Kovačić.

Jimmy Conrad u najboljih 11 stavio je Livakovića i Gvardiola, a najveću dvojbu imao je u vrhu napada gdje je ipak dao prednost Julianu Alvarezu ispred Oliviera Girouda.

Conrad je za najboljeg izbornika stavio Walida Regraguija, a u prvih 11 nalaze se: Dominik Livaković - Achraf Hakimi, Romain Saiss, Joško Gvardiol, Theo Hernandez - Antoine Griezmann, Sofyan Amrabat, Jude Bellingham - Lionel Messi, Julian Alvarez, Kylian Mbappe.

Slično razmišlja i DaMarcus Beasley koji je također u idealnu postavu uvrstio Livakovića i Gvardiola, ali ima određenih razmimoilaženja u razmišljanju s Conradom.

Tako Beasley za najboljeg izbornika stavlja Didiera Deschampsa, a u postavi se nalaze: Livaković - Denzel Dumfries, Saiss, Gvardiol, Hernandez - Griezmann, Amrabat, Aurelien Tchouameni - Messi, Alvarez, Mbappe.

Sascha Kljestan uvrstio je u najbolju postavu trojicu Hrvata, a uz Livakovića i Gvardiola tu je i Mateo Kovačić. "Mislim da je Kovačić bio fantastičan, najbolji hrvatski veznjak na ovom turniru. Impresivna je njegova mogućnost da uzme loptu i krene prema naprijed bez da je samo ostavi Modriću. Brozović je također zaslužio pohvale, Modrić nije bio u svakoj utakmici tako sjajan stoga je moj izbor Kovačić."

U njegovih 11 su: Livaković - Hakimi, Saiss, Gvardiol, Hernandez - Griezmann, Amrabat, Kovačić - Messi, Alvarez, Mbappe. Izbornik je Regragui.

Melissa Ortiz jedina nema Livakovića u najboljoj postavi. Ona je općenito u velikoj mjeri vjerovala argentinskoj obrani, a stavila je i izbornika Lionela Scalonija.

Njenu najbolju postavu čine: Emiliano Martinez - Hakimi, Gvardiol, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico - Griezmann, Amrabat, Bellingham - Messi, Giroud, Mbappe.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!