Nogomet

Regragui: 'Igrajući protiv Hrvatske, zaradili smo godina vrijedno iskustvo'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.12.2022.
Regragui: 'Igrajući protiv Hrvatske, zaradili smo godina vrijedno iskustvo'
Foto: EPA

Marokanski izbornik Walid Regragui smatra kako je njegova reprezentacija mogla puno naučiti iz utakmica protiv Hrvatske...

Walid Regragui s Marokom je ostvario povijesni rezultat i došao je do polufinala te na kraju četvrtog mjesta. Marokanski izbornik smatra kako je to tek početak rasta afričkog nogometa.

"Na sljedećem SP-u imat ćemo devet predstavnika i to će nam omogućiti da još više učimo. Za 15-20 godina uvjeren sam da će afrička reprezentacija osvojiti titulu svjetskog prvaka. Svaki put ćemo se vraćati i učiti sve više te će naši mladi igrači imati SP u svom DNK."

Osnovni problem je uočio.

"Problem afričkih reprezentacija je da imamo samo pet mjesta što znači da sada nije bilo Egipta, Nigerije, Južne Afrike, Malija itd. Svaki put je vrlo komplicirano dohvatiti svjetsku smotru, ali i to će se promijeniti."

Dva puta je igrao protiv Hrvatske koju vrlo cijeni.

"Zašto su europske reprezentacije uvijek u završnicama? Zašto nas je Hrvatska pobijedila u borbi za treće mjesto? Ona je stalno na SP-u i puno je iskusnija na ovoj razini. Igrajući dva puta protiv Hrvatske, koja je jedna od tri najbolje reprezentacije svijeta, zaradili smo godina vrijedno iskustvo."

FOTO: EPA/Tolga Bozoglu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2022.Maroko
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!