Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti u utorak igraju uzvratni susret Kupa CEV u Finskoj

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.12.2022.
Odbojkašice Mladosti u utorak igraju uzvratni susret Kupa CEV u Finskoj
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti u utorak 20. prosinca igraju uzvratni susret šesnaestine finala Kupa CEV u Finskoj, protiv domaće ekipe LP Kangasala.

Mladostašice su vrlo uvjerljivo pobijedile prošli tjedan u prvom susretu u svom Domu odbojke trenutno prvoplasiranu ekipu prvenstva Finske s 3:0 (17, 14, 16). Uzvrat se igra u utorak u 17.30 sati, a Zagrepčankama je dovoljan i bod, dakle dva osvojena seta.

"Ne razmišljamo uopće o toj opciji", kaže prvi trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković po dolasku u Finsku, po slijetanju u Tampare, i nastavlja: Naša je želja još jedna pobjeda protiv finske ekipe, i ne zanimaju nas nikakve druge kalkulacije. Mislimo da smo kvalitetniji sastav od njih, pokazali smo to i u prvom susretu, no to nikako ne znači da ćemo se opustiti i olako shvatiti ovaj uzvrat. Stigli smo ovdje u kompletnom sastavu, u dobroj smo formi, nakon Kangasale pobijedili smo i s 3:0 u domaćoj Superligi vrlo jaki Dinamo, zadržali prvu poziciju na kraju jesenskog dijela prvenstva, bez poraza, te puni samopouzdanja očekujemo ovaj dvoboj."

Finkinje u međuvremenu nisu odigrale niti jedan susret, pripremajući se iznimno ozbiljno za ovaj uzvrat u kojem još uvijek gaje nade u prolazak u slijedeći krug Kup CEV, drugog po jakosti europskog natjecanja.

Pobjednik ovog dvoboja u osmini finala igrat će s pobjednikom para talijanske ekipe Scandicci i turskog Galatasaraya. U prvom susretu igranom u Istanbulu bilo je 3:1 za talijansku trenutno drugopolsiranu ekipu iza još uvijek nedodirljivog Conegliana, koji se baš proteklog vikenda okitio naslovom, klupskih svjetskih prvakinja, tako da je vrlo izvjesno da mladostašice iduće godine očekuje dvoboj protiv moćnih Talijanki.

Ali, kao što kažu u Domu mladosti, o tom-potom...

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!