Košarka

Cibona upisala uvjerljivu pobjedu protiv neraspoloženog Splita

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 19.12.2022.
Cibona upisala uvjerljivu pobjedu protiv neraspoloženog Splita
Foto: FaH

U najzanimljivijem dvoboju 12. kola HT Premijer lige Cibona je upisala pobjedu protiv Splita i to puno lakše nego što se očekivalo...

U posljednjoj utakmici 12. kola prvenstva Hrvatske, ujedno derbi dvoboju, košarkaši Cibone su pred svojim navijačima uvjerljivo svladali Split 102:84 (25:20, 30:18, 22:28, 25:18).

Cibona je odlično otvorila utakmicu te je povela 10:2, a tijekom prve četvrtine imala je dva puta najvećih +9. Potom su se gosti iz Splita oporavili od startnog udarca te su tijekom druge dionice održavali blagi zaostatak. No, u takvom ritmu se nije igralo do poluvremena već je Cibona još jednom dodala gas i na odmor otišla s velikih +17 (55:38).

Split je tek minimalno smanjio zaostatak tijekom treće četvrtine nakon čega je Cibona otišla i na 20 poena razlike čime je utakmica, koja je ionako bila cijelo vrijeme na strani Cibone, definitivno riješena.

Najbolji igrač Cibone bio je Blaž Mesiček koji je postigao 25 poena uz 4/5 za tri poena, a tome je dodao po tri skoka i asistencije. Po 11 poena su dodali Lovro Mazalin, Aleksandar Aranitović i Krešimir Radovčić.

Kod Splita je Roko Gizdavčić postigao 14 poena, a Markel Sullivan 12 uz četiri skoka. Shannon Shorter je ubacio 10 koševa uz četiri skoka i tri dodavanja.

Na ljestvici vodi Cibona s omjerom 11-1. Drugi je Zadar koji ima deset pobjeda i dva poraza, dok su na omjeru 9-3 Split i Šibenka. Peta je Cedevita Junior koja ima osam pobjeda i četiri izgubljene utakmice.

PH košarkaši, 12. kolo:
Cibona - Split 102:84

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!