Nogomet

L'Equipe uvrstio Gvardiola i Livakovića među deset osvježenja Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 20.12.2022.
L'Equipe uvrstio Gvardiola i Livakovića među deset osvježenja Svjetskog prvenstva
Foto: FaH

Joško Gvardiol i Dominik Livaković i nakon završetka Svjetsko prvenstva zarađuju brojne pohvale i priznanja, a nova je stigla od L'Equipea...

Francuski L'Equipe već je uvrstio Joška Gvardiola i Dominika Livakovića u najbolju momčad Prvenstva, a sada ih je stavio i među deset osvježenja ili otkrića, kako već želite, ovog Svjetskog prvenstva.

"Joško Gvardiol, nova zvijezda", tako ga opisuje L'Equipe i dodaje:

"U veljači 2021. godine bio je 16. u našem izboru 50 najboljih mladih igrača svijeta. Iako nije uspio u polufinalu zaustaviti Messija, bio je impresivan na ovom SP-u. Postigao je pogodak u utakmici za treće mjesto i mogao je biti i proglašen najboljim mladim igračem. Žele ga Manchester United i Chelsea i bez dvojbe bit će jedan od najvećih transfera narednog ljeta. Cijena mu je sve bliže 100 milijuna eura, a Leipzig je s njim dobio jackpot kupivši ga za pet puta manje od onog za koliko će ga prodati."

Pohvalno se L'Equipe izražava i o Livakoviću ta kojeg kaže kako je "postigao savršenstvo".

"Nakon što je 2018. godine učio od Danijela Subašića, Dominik Livaković u Kataru se pojavio na velikoj sceni. Prema nama najbolji vratar Prvenstva, bio je impresivan protiv Japana zaustavivši tri jedanaesterca, čudesno je branio protiv Brazila i u povijesnom nastupu vratar koji nikada nije napustio hrvatsku ligu zaradio je čistu desetku."

Osim njih dvojice na ovom popisu nalaze se i Enzo Fernandez, Mohammed Kudus, Cody Gakpo, Azzedine Ounahi, Sofyan Amrabat, Jude Bellingham, Randal Kolo Muani i Julian Alvarez.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!