Košarka

Jusup: 'Cibosi su jako raznovrsni i to sigurno neće biti lako zaustaviti'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 22.12.2022.
Jusup: 'Cibosi su jako raznovrsni i to sigurno neće biti lako zaustaviti'
Foto: FaH

Košarkaši Zadra u zadnjoj utakmici tekuće kalendarske godine u petak na Višnjiku dočekuju Cibonu. Bit će to prvi od dva međusobna ogleda koja će ova dva protivnika odigrati u dvorani Krešimira Ćosićana u razmaku od tek dva tjedna na koncu stare i početkom nove godine.

Ovaj sutrašnji igrat će se pod okriljem AdmiralBet ABA lige, dok je onaj idući na rasporedu prvog vikenda u mjesecu siječnju kada se ujedno nastavlja domaće prvenstvo.

Zadrani nakon jedanaest kola u regionalnoj ligi zauzimaju visoko šesto mjesto ljestvice s učinkom 7-4, dok je zagrebački sastav na desetoj poziciji s omjerom 4-7. U dosadašnjem dijelu sezone ove se dvije momčadi susrele tek jednom. Bilo je to još u listopadu kada je Cibona kod kuće u drugom kolu HT Premijer lige slavila s 91:73.

Međutim, Zadar je ove sezone prava domaćinska momčad koja u pravilu ne gubi utakmice. U oba natjecanja igrači Danijela Jusupa tek su dva puta morali stisnuti ruku protivnicima i čestitati im na pobjedi. Podgoričkoj Budućnosti, kojoj je Fortuna tada bila itekako naklonjena, i Splitu u dramatičnoj završnici.

"Ovo je derbi, uvijek je i bio. Utakmica posebnog naboja koja moja igračima puno znači. Kao i uvijek pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju jer mi se čini da zajedno sve ovo bolje guramo. Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno", rekao je Jusup analiziravši malo i samu igru Cibone.

"To je ekipa koja igra sa svih 12 igrača. Na takav način drže svježinu i intenzitet i tome se nije lako prilagođavati. Svaki igrač kad uđe mali promijeni igru. Kad se radi puno rotacija protivničkim trenerima nešto i promakne. Snaga im je u širini. Imaju Blaža Mesičeka koji iz ničega može zabiti koš. Tu su i Filip Bundović, Lovro Mazalin kao i Borna Kapusta koji u picku može stvoriti problem. Jako su raznovrsni i to sigurno neće biti lako zaustaviti", zaključio je Jusup poželjevši na kraju svim navijačima Zadra puno zdravlja i ljubavi u nadolazećim blagdanima.

Utakmicu protiv Cibone najavio je i igrač Zadra, Arijan Lakić koji je podvukao važnost sutrašnjeg dvoboja.

"Izuzetno bitna utakmica za nas s obzirom da smo izgubili onu prvu utakmicu protiv njih u gostima. Ali ovo je ipak malo drukčija utakmice od one u Zagrebu. ABA liga u kojoj smo u dobroj formi. Spremni smo na borbu za svih 40 minuta ali trebat će nam pomoć publike koja je nama, ne šesti, nego prvi igrač. S našim navijačima lakše igramo i stoga se nadam da će na utakmici biti što više ljudi", kaže Lakić.

Ulaznice za utakmicu protiv Cibone već su u prodaji putem sustava Entrio.hr gdje se svatko tko želi može priključiti i akciji pokrenutoj od strane navijača Zadra pod nazivom “Pokloni mu srce”. Riječ je o akciji u kojoj navijači pomažu voljenom Klubu tako da posjetitelji uz standardnu ulaznicu za utakmicu s Cibonom odaberu simboličan iznos donacije putem Entrio sustava.

Cilj akcije je dati podršku igračima Zadra, osigurati im sigurnost i mir u financijskom smislu, poboljšati tekuće poslovanje Kluba, ali i ostvariti najbolje uvjete za rad u nastavku nevjerojatne sezone. Iznosi donacija su: 50 kn, 100 kn, 200 kn i 500 kn, a svaki donator dobit će prigodan poklon kao znak zahvalnosti. Na dan susreta ulaznice će se moći kupiti i na blagajni Višnjika od 10 sati ujutro pa sve do kraja prvog poluvremena.

AUTOR: KK Zadar

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!