Nogomet

Dominik Livaković među sedam kandidata za Fifinu nagradu The Best

Mihaela Bradovski • petak, 23.12.2022.
Dominik Livaković među sedam kandidata za Fifinu nagradu The Best
Foto: FaH

FIFA je predstavila sedmoricu kandidata za nagradu The Best u konkurenciji vratara, a među sedmoricom je i Dominik Livaković...

Hrvatski reprezentativac i vratar Dinama, Dominik Livaković, nalazi se u konkurenciji za najboljeg vratara svijeta u izboru Fife koja ga je uvrstila među sedam kandidata za osvajanje nagrade The Best.

Livaković je sjajno branio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, bio je jedan od ključnih hrvatskih karika na putu do trećeg mjesta. U skupini je dobro odradio posao, protiv Japana i Brazila u nokaut fazi bio je prvo ime u hrvatskim redovima i zaslužio je ovu nominaciju.

"Dominik Livaković protiv Brazila u četvrtfinalu prokazao je najbolji nastup jednog vratara na ovom Svjetskom prvenstvu. Njegovih 11 obrana najviše je što je jedan vratar imao od SP-a 2014. godine i bio je junak svoje nacije nakon što je pomogao da Hrvatska eliminira u dramatičnom raspucavanju peterostrukog svjetskog prvaka. Osim što je donosio pobjede svojim obranama, plijenio je mirnoćom. Također je bio ključan u sjajnoj godini za Dinamo Zagreb s kojom je osvojio naslov prvaka petu sezonu zaredom", stoji u objašnjenju.

Osim Livakovića među kandidatima za nagradu su i Alisson Becker, Yassine Bounou, Thibaut Courtois, Mike Maignan, Emiliano Martinez i Manuel Neuer.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!