Košarka

Zubac do double-double učinka u hrvatskom dvoboju, Bogdanović prvi strijelac Pistonsa

Petar Jenjić • utorak, 27.12.2022.
Zubac do double-double učinka u hrvatskom dvoboju, Bogdanović prvi strijelac Pistonsa
Foto: EPA

Ivica Zubac i Los Angeles Clippersi slavili su na gostovanju kod Bojana Bogdanovića i Detroit Pistonsa nakon produžetka, a hrvatski košarkaši imali su itekako važne role za svoje momčadi...

I u drugom međusobnom dvoboju ove sezone Los Angeles Clippersi svladali su Detroit Pistonse. "Hrvatski" dvoboj bolje je završila momčad Ivice Zubca koja je nakon produžetka slavila sa 142:131.

Ovo je bila čak osma uzastopna pobjeda Clippersa u međusobnim dvobojima. Detroit za pobjedu ne zna još od početka 2019. godine i tako ostaje momčad s najlošijim omjerom u ovoj sezoni (8-28). Los Angeles je sada na 20-15.

Može se itekako reći da je domaćin prokockao pobjedu jer su tri i pol minute prije kraja Pistonsi vodili 126:112. Međutim, Clippersi su uspjeli stići zaostatak, a Terance Mann poentirao je za izjednačenje pet sekundi prije kraja.

U dodatnih pet minuta gostujuća momčad slavila je sa 14:3 i mirno privela utakmicu kraju. U zadnjih osam minuta samo je Bojan Bogdanović za Pistonse uspio jednom poentirati iz igre.

Hrvatski košarkaš bio je ujedno i najbolji kod Detroita s 23 poena (6/12 za dva, 1/6 za tricu, slobodna bacanja 8/9) uz tri skoka, tri asistencije, dvije ukradene, ali i pet izgubljenih lopti za 39 i pol minuta u igri. Osam igrača Pistonsa ubacio je 12 ili više koševa.

Čak sedam igrača Clippersa ubacilo je dvoznamenkast broj koševa. Predvodio ih je Paul George s 32 poena i 11 asistencija. Ivica Zubac ostvario je double-double učinak od 12 poena (4/5 za dva, slobodna bacanja 4/4) i 15 skokova za 41 minutu u igri.

NBA:
Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 131:142

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!