Nogomet

Kranjčar na Četiri kafića: 'Ovacije me ne iznenađuju, a Dinamo je na dobrom putu da opet uzme titulu'

Petar Jenjić • utorak, 27.12.2022.
Kranjčar na Četiri kafića: 'Ovacije me ne iznenađuju, a Dinamo je na dobrom putu da opet uzme titulu'
Foto: FaH

Niko Kranjčar izjavio je da se uvijek ugodno osjeća u Splitu i Dalmaciji gdje je proveo dio svoje karijere. Ipak, kao što je i ranije isticao, njegovi osjećaji prema Dinamu nikada se nisu promijenili...

Kao i ranijih godina, Niko Kranjčar i ove se godine odazvao na turnir Četiri kafića u Splitu gdje je uvijek vrlo rado viđen. Izjavio je to i za Novu TV te dodao da ga ovacije ne iznenađuju.

"Atmosfera je bila predivna, kao i saznanje da je turnir humanitarnog karaktera pa je sjajno što da se skupio velik broj ljudi. Ovacije me ne iznenađuju, publika i ja smo uvijek imali jako prisan odnos. Ovdje sam se uvijek osjećao jako cijenjen i voljen. Drago mi je da je tako, i u Splitu, i u cijeloj Dalmaciji."

Dio karijere proveo je u Hajduku, ali oduvijek se zna da je od rođenja Dinamovac.

"Imam lijepe uspomene iz Hajduka i s ponosom se vraćam na taj dio karijere. Bilo mi je drago da sam bio dio kluba. Zna se da sam od rođenja Dinamovac i to se ne mijenja. Imao sam predivne trenutke. Navijači su to primijetili, a svi smo mi navijači od rođenja. Zapečaćeni."

Dinamo je sjajnim prvim dijelom sezone napravio veliki iskorak k obrani naslova.

"Prošle sezone bila je do zadnjeg kola borba za titulu. Dinamo i dalje odskače ove godine, Hajduku će biti jako teško ući u borbu. Takva je sezona i Dinamo potvrđuje da ima šampionski karakter. Već na početku prvenstva odvojio su se u borbi za naslov i na Hajduku je da ga pokuša uhvatiti. Realno gledajući, Dinamo je na dobrom putu da opet uzme titulu."

Veliki uzor mladim igračima svakako treba biti Luka Modrić.

"Treba biti vodilja svim mladim igračima koji se ozbiljno žele baviti nogomet. Da s maksimalnom posvećenosti, radom, treningom i radom na sebi možete do kasnih godina igrati nogomet na visokom nivou. Bio je to sjajan rezultat za nas Hrvate koji vjerujemo da smo među najboljima na svijetu. To smo potvrdili dva puta zaredom. Iz ovog i onog razloga stvarno smo dobri."

Trenutno radi kao pomoćnik Josipa Šimunića u U-19 reprezentaciji.

"Surađujem sa Šimunićem koji uz igračku ima i jednu ljudsku veličinu. Bliski smo prijatelji. Ponovno sam u Savezu gdje i zbog tate i zbog samog sebe imam lijepa iskustva. Dio smo obitelji od samog početka i veliko je zadovoljstvo što mogu svoje znanje prenositi na nove generacije. Veseli me i ispunjava što to mogu", dodao je Kranjčar.

FOTO: HINA/Damir Senčar

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!