Tenis

Prvi put u povijesti jedan je tenisač najbolji sportaš Norveške

HINA, Petar Jenjić • utorak, 27.12.2022.
Prvi put u povijesti jedan je tenisač najbolji sportaš Norveške
Foto: EPA

Casper Ruud proglašen je najboljim sportašem Norveške u 2022. godini i tako postao prvi tenisač kojem je to pošlo za rukom u toj zemlji...

Zlatna medalja Aftenposten jedno je od najprestižnijih sportskih priznanja u Norveškoj, a u prošlosti su je osvajali neki od najvećih sportaša te zemlje.

Prvi put u povijesti dobio ju je jedan tenisač. Radi se o trećem igrači svijeta Casperu Ruudu koji je u ovogodišnjem izboru prestigao trostruku olimpijsku pobjednicu u biatlonu iz Pekinga Martu Olsbe Roeiseland.

Ruud je u 2022. godini osvojio ATP turnire u Gstaadu, Ženevi i Buenos Airesu i stigao do finala još četiri turnira. Igrao je u finalima Roland Garrosa i US Opena te finalu Masters 1000 turnira u Miamiju. Prvi je Skandinavac od Stefana Edberga koji je nastupio na završnom Mastersu.

Zanimljivo, u posljednja tri izdanja ove nagrade, koja se organizira još od 1933. godine, pobjeđivali su predstavnici nezimskih sportova. Tako je 2020. slavio nogometaš Erling Haaland, a godinu kasnije atletičar Jakob Ingebrigtsen.

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!