Zimski sportovi

Leona Popović: 'Imam svojih prednosti na Sljemenu, tu je dosta ravnih dijelova koji mi odgovaraju'

Mihaela Bradovski • utorak, 27.12.2022.
Leona Popović: 'Imam svojih prednosti na Sljemenu, tu je dosta ravnih dijelova koji mi odgovaraju'
Foto: EPA

Sljedeći tjedan na rasporedu je spektakl na Sljemenu, vozit će se dvije ženske slalomske utrke. Jak hrvatski adut bit će Leona Popović...

Leona Popović odlično je odradila dosadašnje slalomske utrke ove sezone i pokazala je da polako ulazi u sam slalomski vrh.

"Sezona je počela odlično, s tri Top 10 rezultata, možda je tek zadnja utrka malo slabija gdje se, rekla bih, nisam baš najbolje snašla sa stazom i postavkama. No rezultati su super, sezona je krenula u smjeru u kojem smo i planirali. Nadogradili smo prošlu sezonu i pokušavamo ostvariti što bolje rezultate", rekla je Leona za HRT Sport.

Popović konstantno napreduje i ima još puno prostora ispred sebe.

"Možda mi nedostaje malo više opuštenosti na samoj stazi, možda čak i neke taktičke stvari koje bih mogla na ogledu vidjeti, a vidim ih kasnije. Postoje te neke stvarno sitnice koje vode do vrha."

"Kod mene je nekako izražen taj step by step, ali volim vidjeti taj napredak. Ove sezone sam u boljoj formi i nadam se da bih mogla napasti i neko postolje."

Na Sljemenu se od Popović očekuje dobar nastupe, a očekuje ga i ona.

"Rekla bih da imam dosta prednosti na Sljemenu, tu je dosta ravnih dijelova koji mi odgovaraju što ću nadam se i iskoristiti. Bit će sigurno dobra atmosfera, domaća utrka, uvijek puno znači kada imate podršku obitelji i prijatelja. Nadam se najboljem svojem skijanju, pokazati što mogu i sigurna sam da rezultat onda neće izostati."

FOTO: EPA/KIMMO BRANDT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!