Košarka

Sjajni Zubac predvodio Clipperse u gostujućoj pobjedi kod Toronto Raptorsa

Branimir Korać • srijeda, 28.12.2022.
Sjajni Zubac predvodio Clipperse u gostujućoj pobjedi kod Toronto Raptorsa
Foto: EPA

Ivica Zubac i Dario Šarić sa svojim momčadima noćas su bili na gostovanjima i vratili su se s pobjedama. Zubac je pobjedu proslavio uz vrlo kvalitetan nastup...

Los Angeles Clippersi nisu imali jednostavno gostovanje, igrali su u Torontu, ali su odradili vrlo dobru utakmicu i upisali su pobjedu.

Clippersi su odnijeli pobjedu 124:113 u susretu u kojem su bili bolji i zasluženo su slavili. Imali su dovoljno raspoloženih igrača, čak četvoricu s 20 i više poena što je bilo više nego dovoljno za slavlje u Kanadi.

Među njima bio je i Ivica Zubac koji je predvodio Clipperse. Zubac je za 31 minutu upisao 23 poena (7/13 za dva, 9/12 slobodna) uz čak 16 skokova, od čega deset u napadu.

"Ovo je bila jedna od naših najkompletnijih utakmica u cijeloj sezoni. Ivica je bio nevjerojatan kroz cijelu sezonu, ovdje je bio čudovište na obručima, uhvatio je lak deset skokova u napadu", hvalio ga je Tyrone Lue.

23 poena i sedam skokova dodao je Paul George, 22 poena Norman Powell, a osim njega još jedan bivši član Raptorsa, Kawhi Leonard dodao je 15 poena i osam asistencija. Reggie Jackson upisao je 20 poena.

Kod Toronta Pascal Siakam upisao je 36 poena i devet skokova, Gary Trent 20 poena, a Scottie Barnes 17 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Phoenix Sunsi unatoč neigranju dijela igrača zbog ozljede slavili su u Memphisu sa 125:108. I bez Devina Bookera, Landryja Shameta, Camerona Paynea i Cama Johnsona upisali su glatku pobjedu.

Već u prvom poluvremenu Sunsi su stvorili razliku koju su lako održavali u nastavku susreta i nisu domaćinu dopustili da se vrati.

Dario Šarić dobio je priliku na kraju susreta kada je odigrao tri minute i ubacio tri poena (1/1 za tri) uz jedan skok.

Duane Washington ubacio je 26 poena uz osam skokova, a Jock Landale dodao je 16 poena.

Kod domaćina Ja Morant s 34 poena i šest asistencija te Desmond Bane s 14 poena, bili su jedini dvoznamenkasti. Memphis je imao čak 14 igrača s upisanim poenima.

NBA:
Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 113:124
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 108:125

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!