Nogomet

Club Brugge otpustio trenera: 'Tražimo najboljeg mogućeg nasljednika'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 28.12.2022.
Club Brugge otpustio trenera: 'Tražimo najboljeg mogućeg nasljednika'
Foto: EPA

Belgijski Club Brugge otpustio je trenera Carla Hoefkensa nakon lošijih rezultata u domaćem prvenstvu...

Club Brugge otpustio je trenera Carla Hoefkensa unatoč tome što je ove sezone uspio dovesti belgijski klub do prvog plasmana u drugu fazu Lige prvaka.

Otkaz trenera najavljen je u srijedu. Dolazi nakon niza loših rezultata u belgijskom prvenstvu, uključujući domaći poraz od St. Truidena u belgijskom kupu prošli tjedan (4:1) i prvenstveni remi protiv OH Leuvena (1:1). Momčad je za sada na četvrtom mjestu ljestvice s 12 bodova zaostatka za vodećim Racing Genkom.

44-godišnji Hoefkens na klupi je bio samo šest mjeseci, prešavši s uloge pomoćnika u ulogu glavnog trenera nakon odlaska Alfreda Schreudera koji je otišao u Ajax.

Ostavio je dobar dojam s Club Bruggeom u grupnoj fazi Lige prvaka, gdje je dobio prve tri utakmice i rano se kvalificirao za nastavak natjecanja. Skupinu je zaključio na drugom mjestu iza Porta, pritom eliminirajući Atletico Madrid i Bayer Leverkusen.

Međutim, iz kluba su rekli da rezultati u belgijskom natjecanju nisu bili zadovoljavajući i da sada "traže najboljeg mogućeg nasljednika".

Brugge sljedeću utakmicu igra u gostima kod vodećeg Genka 8. siječnja, a u veljači ga čeka druga faza Lige prvaka protiv Benfice.

FOTO: EPA/Stephanie Lecocq

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!