Rukomet

Hrvatski rukometaši lako i visoko svladali Italiju u prijateljskom dvoboju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.12.2022.
Hrvatski rukometaši lako i visoko svladali Italiju u prijateljskom dvoboju

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u prijateljskom dvoboju protiv Italije u Poreču. Skroman protivnik nije predstavljao poseban problem i Hrvatska je slavila s 40:26...

Hrvoje Horvat dobio je ono što je tražio od dvoboja s Italijom. Neke stvari koje je htio isprobati, isprobao je, dao je priliku svim igračima osim onih koji su imali lakše tegobe, a na kraju je, što nije baš tako nevažno, upisana i uvjerljiva pobjeda.

Talijani ne spadaju u viši razred europskog rukometa, skromna je to reprezentacija s kojom protivnici poput Hrvatske ne bi smjeli imati problema.

Tako je i bilo, od početka susreta rezultatski nije bilo nikakve dvojbe, bilo je samo pitanje kolika će na kraju biti razlika. Završilo je 40:26, a nekako je dojam da bi lakoćom Hrvatska slavila i s plus 20 da je bilo potrebe.

Talijani su se držali u prvih 5-6 minuta kada je bilo 4:3 za Hrvatsku, no nakon toga slijedi serija 6:0 u kojoj Lovro Mihić postiže tri gola i Hrvatska se odvaja na 10:3.

Igrala se tada tek deseta minuta i stvari su već bile postavljene na svoje mjesto. Do poluvremena je prednost već otišla u dvoznamenkaste vode, a Hrvatska je u prvih 30 minuta zabila čak 23 gola.

U nastavku dvoboja prednost je rasla, pet minuta prije kraja bilo je 17 golova razlike i završilo je 40:26.

Kod Hrvatske Dino Slavić skupio je osam obrana, a po četiri gola zabili su Mihić, Marin Šipić, Filip Glavaš i Luka Klarica.

Inače, sutra je trebala biti na rasporeda utakmica protiv Italije zatvorenog tipa, ali Talijani su odustali.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!