Zimski sportovi

Fleiss o Crvenom spustu: 'Pregled staze bio je iznad mojih očekivanja'

HINA, Petar Jenjić • petak, 30.12.2022.
Fleiss o Crvenom spustu: 'Pregled staze bio je iznad mojih očekivanja'
Foto: FaH

Kako sada stvari stoje, dvije slalomske utrke za skijašice održat će se po rasporedu 4. i 5. siječnja na Sljemenu, ističu iz organizacije natjecanja...

Na Crvenom spustu ima dovoljno snijega. Organizatori Snow Queen Trophyja spremni su za sva iskušenja koja donose visoke temperature i nepovoljni vremenski uvjeti uoči dvije slalomske utrke skijašica za Svjetski kupa koje su na rasporedu 4. i 5. siječnja, rečeno je na konferenciji za medije u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin.

Skijašice će 4. siječnja u prvu utrku krenuti od 12:30 sati, a start druge vožnje predviđen je za 16:30 sati. Drugoga dana obje će vožnje biti pod rasvjetom - prva će startati u 15 sati, a druga u 18 sati.

Nakon dva pandemijska izdanja bez gledatelja, 17. izdanje sljemenskog slaloma za skijašice označit će povratak navijača uz Crveni spust, a dodatan motiv za dolazak na Sljeme dale su im Leona Popović i Zrinka Ljutić svojim sjajnim ovosezonskim nastupima u slalomskim utrkama.

"Ovo što su cure napravile u prvih pet utrka, u kojima je barem jedna bila u prvih deset. U Leviju su bile šesta i sedma. To je dodatni magnet i poziv publici na Sljeme. Možemo očekivati dobar nastup i dobar rezultat", najavio je direktor utrke i hrvatskih alpskih reprezentacija Vedran Pavlek.

Leona Popović već je na prošlom izdanju pokazala da Crveni spust više ne predstavlja "bauk" osvojivši sedmo mjesto. U Zagreb će doći kao deveta slalomašica svijeta.

"Jučer smo super odradile utrku u Semmeringu, nekoliko pogrešaka koštalo me boljeg rezultata. Nadam se prenijeti dobar osjećaj i na Sljeme, veselim se", izjavila je Popović.

Šest mjesta iznad nje, s drugim najboljim rezultatom u Svjetskom kupu, utrku je završila 18-godišnja Zrinka Ljutić.

"Jučer sam postigla odličan rezultat, nadam se da ću tako uspjeti odskijati i na Sljemenu. Osjećam se dobro i imamo pravo očekivati dobre rezultate. Zahvaljujem svima koji se trude da utrka bude održana", poručila je putem video linka s treninga u Austriji.

Unatoč velikom trudu, uvjeta za treninga na Sljemenu nema. Tamo će skijašice moći isprobati snijeg tek 3. siječnja i to na desetak vrata koja će biti postavljena na vrhu Crvenog spusta. Prema posljednjim vijestima u dobrom stanju.

"Došao sam sa Sljemena i zadnji pregled staze je iznad mojih očekivanja. Veliko hvala svima koji se brinu o stanju staze. Impresioniran sam kako izgleda, s obzirom na sve što je prošla. Svjesni smo da će biti još nekih gubitaka, ali siguran sam da rješenje imamo", rekao je voditelj natjecanja Reno Fleiss.

Za gledatelje bi spuštanje s vrha Sljemena bilo preopasno pa će oni i dalje dolaziti već poznatim putevima do Crvenog spusta. Oni koji se odluče doći na Sljeme mogu kupiti ulaznicu za oba dana po povoljnoj cijeni od deset eura. U nju je uključena konzumacija hrane i bezalkoholnog pića. Za jednu utrku cijena je sedam eura, dok je za djecu od sedam do 15 godina upola manja.

FOTO: HINA/Zvonimir KUHTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!