Nogomet

Drama u Old Firmu završila bez pobjednika: Barišiću svih 90 minuta, Juranoviću 70

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.01.2023.
Drama u Old Firmu završila bez pobjednika: Barišiću svih 90 minuta, Juranoviću 70
Foto: EPA

Nogometaši Rangersa i Celtica odigrali su 2:2 u susretu 20. kola škotskog Premiershipa. U njemu su nastupila i dvojica Hrvata, dok je treći utakmicu odgledao s klupe...

U 432. Old Firmu nismo dobili pobjednika jer je susret na Ibroxu završio rezultatom 2:2. Takav ishod puno više odgovara gostima koji su tako zadržali razmak na ljestvici koji iznosi devet bodova. Bio je to njihov 102. remi.

Celtic je rano poveo, domaćin je početkom nastavka okrenuo zaostatak, ali uspio ga je zadržati tek do 88. minute.

Već u petoj minuti kardinalnu grešku napravio je Morelos koji je naslijepo išao dodavati. Maeda je presjekao loptu, svladao dvojicu suparničkih igrača, a zatim i vratara Rangersa.

U 20. minuti Celtic je napravio prvu promjenu kada je Taylor morao izaći zbog ozljede, a u igru je ušao Josip Juranović

Igrala se 27. minuta kada je Morelos odigrao za Kenta, ali lopta je ipak od Harta završila na okviru gola. Bila je to najbolja šansa Rangersa u prvom dijelu.

Domaćin je sjajno otvorio drugo poluvrijeme i još sjajnijim pogotkom Kenta stigao do poravnanja. Pronašao je gornji kut, vratar nije mogao ništa.

Šest minuta kasnije kompletirao je preokret kada je iz penala precizan bio Tavernier kojem je to bio 100. pogodak karijere.

I onda u 88. minuti Celtic je stigao do poravnanja. Kyogo je najbrže reagirao na odbijenu loptu i pospremio loptu u gol. Rangersi u tri situacije nisu uspjeli otkloniti opasnost.

Bio je to 17. pogodak Celtica ove sezone u prvenstvu između 76. minute i kraja utakmice. Do kraja se rezultat nije promijenio.

Borna Barišić odigrao je cijeli susret za Rangerse, dok je Antonio Čolak utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Škotski Premiership, 20. kolo:
Rangers - Celtic 2:2

Standings provided by Sofascore

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!