Zimski sportovi

Sutra prvi od dva slaloma na Sljemenu: 'Start je u dogovoru s FIS-om malo spušten'

Petar Jenjić • utorak, 03.01.2023.
Sutra prvi od dva slaloma na Sljemenu: 'Start je u dogovoru s FIS-om malo spušten'

Prema riječima voditeljice medijske službe Snježne kraljice, start sutrašnjeg slaloma bit će malo spušten te vjeruju da će sve proći u redu...

Zadnjih godina organizatori Snježne kraljice muku muče s visokim temperaturama u ovo doba godine. Tako je i na početku ove 2023. u kojoj ćemo na Sljemenu gledati dvije slalomske utrke za skijašice.

Prva utrka na rasporedu je u srijedu, a druga već dan kasnije, u terminu noćnog slaloma. Organizacija za sada ide svojim tijekom, prema riječima onih koji se brinu da sve bude u redu.

"Prema riječima Renea Fleissa, koji je zadužen za stazu i cijelo natjecanje, spremna je i sve bi trebalo biti u redu. U tijeku su zadnje pripreme uoči sutrašnjeg dana, postavljaju se i zaštitne ograde. Još je ostalo spojiti žičaru što se tiče samog snijega. Start je u dogovoru s FIS-om malo spušten, sad se nalazi na vrhu filtera."

"Staza se uspjela održati jako dobro dva dana i vjerujemo da će tako biti i u naredna dva. Nakon dvije pandemijske godine nadamo se da će nam se, kao i u najboljim godinama Snježne kraljice, pridružiti nekoliko tisuća ljudi", rekla je voditeljica medijske službe natjecanja Kristina Laco za HRT.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!