Zimski sportovi

Popović i Ljutić saznale koje će startati: 'Sljeme mi je najdraža utrka'

HINA, Petar Jenjić • utorak, 03.01.2023.
Popović i Ljutić saznale koje će startati: 'Sljeme mi je najdraža utrka'
Foto: FaH

Izvučeni su startni brojevi za sutrašnju slalomsku utrku na Sljemenu za skijašice. Utrku će otvoriti Slovenka Ana Bucik...

Prvi od dva slaloma Snow Queen Trophyja otvorit će slovenska skijašica Ana Bucik. Nakon nje će se niz stazu spustiti Slovakinja Petra Vlhova i Šveđanka Anna Swenn Larsson. Leona Popović startat će 13. po redu.

"Nije loše, meni je broj 13 inače sretan. Iako se uvijek može bolje, mogu reći da je sezona do sada bila odlična, a i u srijedu ću napasti najjače što mogu. Imam dobar startni broj i vjerujem da će staza dotad dobro izdržati“, Popović tijekom izvlačenja startnih brojeva ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Zrinka Ljutić krenut će kao 17. što je također čini zadovoljnom prije utrke u srijedu.

"Sljeme mi je najdraža utrka. Posebna je u svakom slučaju i ponosna sam na nju. Spremna sam i vjerujem u glasno navijanje. Start je spušten zbog manjka snijega u tom dijelu staze, ali svejedno će staza biti duga. Vjerujem da će sve biti dobro“, rekla je Ljutić.

Vodeća u redoslijedu slaloma trenutačno je Amerikanka Mikaela Shiffrin koja ima 425 bodova, a sutra će startati kao sedma.

Prva vožnja u srijedu kreće u 12:30 sati, a druga u 16:30 sati. Drugi slalom se vozi tijekom četvrtka kada je prva vožnja na rasporedu u 15 sati, a druga u 18 sati.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!