Nogomet

"Ronaldomanija" u Saudijskoj Arabiji: 'U Europi je moj posao završen'

HINA, Petar Jenjić • utorak, 03.01.2023.
"Ronaldomanija" u Saudijskoj Arabiji: 'U Europi je moj posao završen'
Foto: EPA

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo službeno predstavljen u utorak u Rijadu, nakon što je potpisao ugovor za saudijski Al-Nassr...

Saudijsku Arabiju trese "Ronaldomanija" od objave dolaska Cristiana Ronalda u Al-Nassr. Klub je primio oko 130 tisuća zahtjeva navijača za ulaznicama za Ronaldovo predstavljanje na stadionu Mrsool Park. Međutim, samo ih je 25 tisuća imalo sreće kupiti ulaznicu koja je stajala četiri dolara, a sav prihod će biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Uz glavne prometnice Rijada osvanuli su transparenti "Hala (dobrodošao) Ronaldo", a navijači su stajali u ogromnim redovima kako bi kupili Al-Nassrovu majicu s imenom portugalske zvijezde i njegovim kultnim brojem 7.

"U Europi je moj posao završen. Osvojio sam sve, igrao sam u najvažnijim klubovima. Sjajno se osjećam, ovo nije kraj moje karijere", poručio je Ronaldo na konferenciji za novinare, dodavši kako je dobio mnogo ponuda u Europi ili Brazilu, ali da je dao riječ čelnicima svog novog kluba želeći iskoristiti “šansu” da se razvije u Aziji.

"Zahvalan sam Al-Nassru, što mi je dao ovu priliku da razvijam nogomet za mlađe generacije, i žene također. Za mene je to izazov, ali se također osjećam sretnim i ponosnim", dodao je odbacivši kritike na njegov prelazak u Saudijsku Arabiju: "Ja sam jedinstven igrač, za mene je to normalno."

Ronaldo je za Al Nassr potpisao ugovor do lipnja 2025. godine, a nagađa se kako će zarađivati oko 200 milijuna eura po sezoni.

"Ispred mene je novi izazov u Aziji, drago mi je što sam ovdje. Jučerašnji doček je bio fantastičan, Saudijska Arabija me sjajno dočekala" dodao je Portugalac koji u Rijad doveo veliki tim pomoćnika, pa čak i privatnu zaštitarsku tvrtku.

FOTO: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!