Košarka

Antetokounmpova utakmica karijere, Oklahoma pregazila Celticse, drama u Uti

Petar Jenjić • srijeda, 04.01.2023.
Antetokounmpova utakmica karijere, Oklahoma pregazila Celticse, drama u Uti
Foto: EPA

Oklahoma City Thunder postavila je novi rekord franšize u broju poena, Sacramento Kingsi nakon drame slavili kod Utah Jazza, a Giannis Antetokounmpo ubacio najviše poena u jednoj utakmici svoje karijere...

Giannis Antetokounmpo obećao je isporučivati još više, a to je na kraju i ispunio. I to u pravom stilu jednog od najboljih igrača NBA lige.

Grčki košarkaš ubacio je 55 poena noćas u pobjedi protiv Washington Wizardsa sa 123:113 i tako ostvario svoj najbolji pojedinačni učinak u NBA ligi.

Tako je nadmašio svoj prethodni najbolji učinak iz 2019. kada je 52 koša ubacio Philadelphiji. Do rekorda franšize trebao je ubaciti još tri poena jer je Michael Redd zabio 57 koševa za Milwaukee 2006. godine.

Tome je dodao i deset skokova i sedam asistencija. Priključio mu se Brook Lopez s 21 poenom i 12 skokova. Najbolji je kod Wizardsa bio Kristaps Porzingis s 22 poena i devet skokova.

Vjerojatno nitko nije očekivao da će Oklahoma City Thunder potpuno razbiti Boston Celtice, ali to se noćas i dogodilo.

Ne samo da će ih razbiti, nego i postaviti novi rekord franšize po broju ubačenih poena od preseljenja iz Seattlea. Naime, Thunder je slavio sa 150:117 i tako za jedan poen prebacio dosadašnji najbolji broj koševa. Pritom je šutirao gotovo nestvarnih 59.2 posto iz igre.

Čak pet igrača Thundera ubacilo je 20 ili više koševa, a najviše je zabio Josh Giddey, njih 25. Luguentz Dort dodao je 23 poena.

Jaylen Brown s 29 i Jayson Tatum s 27 koševa predvodili su Celticse.

U tijesnoj utakmici Sacramento Kingsi slavili su na gostovanju kod Utah Jazza sa 117:115. Šut za pobjedu ubacio je De'Aaron Fox samo 0.4 sekunde prije kraja. Lauri Markkanen uzvratio je dalekometnom dvojkom nakon dugačkog dodavanja, ali ona je na kraju poništena.

Fox je predvodio Kingse s 37 poena i šest asistencija, Domantas Sabonis dodao je 21 koš, 14 skokova i osam asistencija.

Markkanen je bio najbolji kod Jazza sa 28 koševa i osam skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 123:113
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 150:117
Utah Jazz - Sacramento Kings 115:117

FOTO: EPA/MATT MARTON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!