Tenis

Opet prepreke: Đoković vjerojatno propušta Masterse u SAD-u

HINA • srijeda, 04.01.2023.
Opet prepreke: Đoković vjerojatno propušta Masterse u SAD-u
Foto: EPA

Favorita za osvajanje Australian Opena, srpskog tenisača Novaka Đokovića, čeka još jedna godina s preprekama jer je SAD donio odluku da stranci koji se nisu cijepili protiv Covida-19 ne mogu slobodno ulaziti u zemlju najranije do travnja...

Nakon što se vratio u Australiju gdje će pokušati osvojiti deseti naslov na Australian Openu, godinu dana poslije deportacije, preko noći je iz SAD-a stigla vijest da je zabrana putovanja necijepljenim strancima produljena do 10. travnja ove godine, pišu mediji.

Novak Đoković je propustio prošlogodišnji Australian Open i US Open jer je odlučio da se ne cijepi protiv Covida-19. Španjolac Rafael Nadal je prošle godine osvojio svoj 21. i 22. Grand Slam naslov, ali Đoković pobjedom u Wimbledonu sada zaostaje za Španjolcem za samo jedan.

Odjel Sjedinjenih Američkih Država za sigurnost prometa (TSA) produžio je uvjet da svi putnici u inozemstvo moraju biti potpuno cijepljeni.

Prije 10. travnja u Sjedinjenim Državama održava se pet ATP turnira, uključujući i one prestižne na tvrdoj podlozi u Indian Wellsu i Miamiju koji su u ožujku. Ovogodišnji US Open počinje u New Yorku krajem kolovoza.

Posljednji Đokovićev US Open bio je 2021. kada ga je u finalu pobijedio Rus Daniil Medvedev.

Srpski je tenisač započeo ovu godinu sudjelovanjem na Adelaide Internationalu, turniru kojeg je osvojio 2007., godinu dana prije svog prvog Grand Slama na Australian Openu 2008.

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!