Nogomet

Povećava se hrvatska kolonija: Roko Šimić do ljeta na posudbi u švicarskom prvoligašu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.01.2023.
Povećava se hrvatska kolonija: Roko Šimić do ljeta na posudbi u švicarskom prvoligašu

Roko Šimić u potrazi je za kontinuitetom nastupa i minutažom, u Salzburgu ne igra dovoljno i Austrijanci su ga odlučili do ljeta posuditi Zürichu...

Roko Šimić priliku za minutažu tražit će do ljeta u dresu Züricha. Švicarci su ga posudili od Salzburga do kraja sezone i tako pojačali konkurenciju u vrhu napada gdje je i bivši Vatreni Ivan Santini.

Uz Šimića i Santinija, tu je i bivši mladi hrvatski reprezentativac te nekadašnji igrač Slaven Belupa i Hajduka Nikola Katić.

Šimić je u Salzburgu odradio prvi dio sezone s prvom momčadi, ali nije se izborio za konkretnu i konstantnu minutažu te bi mu posudba trebala puno pomoći.

Zürich je prošle sezone osvojio titulu prvaka Švicarske, ali ove sezone, u ovom trenutku, nalazi se na posljednjem mjestu sa samo 12 osvojenih bodova u 16 kola.

Igranje u Europi ostavilo je traga na izvedbama Züricha u prvenstvu, s titulom se već oprostio s obzirom da vodeći Young Boys bježi 23 boda i prvi cilj sada je izboriti ostanak u najvišem rangu.

"Roko je centarfor u usponu koji je vrlo predan u svakoj fazi igre. U svojoj mladoj karijeri već je pokazao impresivne nastupe na različitim razinama i nudi našem napadu nove mogućnosti. Sretni smo što će Roko napraviti svoje sljedeće razvojne korake u Zürichu", kaže sportski direktor švicarske momčadi Marinko Jurendić.

FOTO: FC Zürich

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!