Zimski sportovi

Staza nije izdržala: Otkazan drugi slalom na Sljemenu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.01.2023.
Staza nije izdržala: Otkazan drugi slalom na Sljemenu
Foto: FaH

Vremenski uvjeti ipak nisu dopustili održavanje drugog slaloma skijašica na Sljemenu. Oglasili su se organizatori i potvrdili kako utrke danas neće biti...

Nakon što je jučer staza izdržala i ženski slalom na Sljemenu je održan, današnje utrke ipak neće biti. Vrijeme se nije smilovalo organizatorima i staza nije spremna.

S obzirom na vremenske uvjete koji vladaju u Hrvatskoj, bilo je dosta skepse hoće li se staza uspjeti pripremiti za dva dana vrhunskog natjecateljskog skijanja, a plan je u konačnici ispunjen polovično.

Jučerašnja utrka održala se bez većih problema, staza je bila teška, ali u takvim vremenskim uvjetima ništa neočekivano, međutim nije se dogodilo čudo i danas je ponovno iznadprosječno toplo i staza je jednostavno svoje dala jučer te nije spremna za današnju utrku.

Prošle godine bilo je također problema, ali tada su organizatori svom snagom pokušali održati mušku utrku, krenulo se, Muffat-Jeandet je zaradio i težu ozljedu, a nakon što je postalo jasno da se na takvoj stazi ne može nastaviti s nastupom, utrka je prekinuta.

Bilo je puno kritika prema FIS-u i organizatorima te je bilo jasno kako se neće slična situacija i pokušaji dozvoliti ako ne budu sigurni da se utrka s dvije vožnje može održati.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!