Rukomet

Karačić: 'Bio sam skeptičan dok nisam vidio kako i mladi i stari grizu parket'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.01.2023.
Karačić: 'Bio sam skeptičan dok nisam vidio kako i mladi i stari grizu parket'

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja s pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu. Uoči odlaska na SP, odigrat će i dvije utakmice na Croatia Cupu...

Jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca Igor Karačić ističe kako je atmosfera u reprezentaciji sjajna i da se radi jako dobro.

"Dobro se trenira, pozitivni su atmosfera i energija, bez ikakvog pretjerivanja, radujemo se svakom treningu. Dali su nam male šanse, ali tu smo zajedno, borimo se, radimo dobro i iščekujemo to Prvenstvo."

Karačić priznaje kako je bio skeptičan dok nije došao na pripreme i vidio s čim raspolaže Hrvoje Horvat.

"Malo je vremena, ali tako je svima, a ne samo nama, ne treba se vaditi na to. Iz dana u dan napredujemo. I ja sam prije mjesec-dva bio malo skeptičan jer je puno igrača otpalo zbog ozljeda, ali kada sam došao ovdje i vidio kako i mladi i stari grizu parket, to mi je stvarno dalo jači motiv da i ja ubacim u brzinu više. Svi želimo da dođe pet minuta za ove naše mlade snage, da se dokažu i nadam se da će ovo biti dobro Prvenstvo za nas."

Prvi ispit na Svjetskom prvenstvu bit će Egipat.

"Dobra su momčad, ali mi moramo misliti samo na nas, moramo se što bolje pripremiti. Moramo krenuti pobjedom da bi lakše ušli u to Prvenstvo i dobili samopouzdanje, a za tu utakmicu će nam sigurno pomoći i Croatia Cup."

Osim dvoboja sa Sjevernom Makedonijom, Hrvatska će na Croatia Cupu igrati i protiv Izraela.

"Mislim da će mi ovo biti prvi put u karijeri da se susrećem s Izraelom, ali trebaju nam i takve utakmice, trebala nam je i ova protiv Italije. Bez obzira na konačnu razliku, moramo se uigrati do zadnjeg detalja da to izgleda lijepo na Prvenstvu."

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!