Nogomet

Bulat: 'Očekujem da ćemo još podići razinu igre i pokazati svima da smo europska momčad'

Branimir Korać • petak, 06.01.2023.
Bulat: 'Očekujem da ćemo još podići razinu igre i pokazati svima da smo europska momčad'

Dinamo se priprema za nastavak sezone i obranu naslova prvaka, a Marko Bulat ostavio je tešku ozljedu potpuno iza sebe i nada se da će se izboriti za što veću minutažu...

Kao i na svim pripremama, radi se snažno, igrači pune spremnike i pripšremaju se za ono što im slije. Marko Bulat dodaje kako se momčad polako ekipira.

"Dosadašnji dio priprema je bio jako težak što je i normalno, jučer smo imali stvarno intenzivan trening i danas je već bilo lakše, moramo se odmoriti da budemo što spremniji za sutrašnji nastavak. Nema ozljeda, polako se ekipiramo, dolaze i igrači koji su bili bolesni i svi smo sretni zbog toga."

Ono što ga posebno veseli je što ima sve više rada s loptom.

"Na treninzima se radi jako intenzivno, ujutro radimo na snazi i istezanjima, pripremu za popodnevni trening koji je s loptom i zbog toga smo jako sretni. Imamo dosta rada s loptom, nema toliko te 'suhe trke' što mi igrači toliko ne volimo, ali moramo i to odraditi."

Iza Bulata je teško razdoblje, lom noge i dugačak oporavak.

"Prošlo je već godinu dana od loma noge, taj trenutak mi je bio jedan od najtežih u karijeri. Uz mene je bila obitelj, ali i suigrač Luka Ivanušec s kojim sam se svaki dan čuo. Imao sam podršku sa svih strana, sigurno da je bilo teško, ali to je iza mene. Osjećam se dobro, nemam nikakvih problema s nogom i idem svaki trening maksimalno."

Bulat dolazi iz sportske obitelji, otac Josip ima titulu prvaka sa Zagrebom koju je osvojio kao kapetan momčadi.

"Naši razgovori se uglavnom temelje na nogometu, ali imam tu i svog strica koji mi jako puno pomaže. Otac je bio kapetan Zagreba u sezoni 2001./2002. kada je osvojio naslov i stvarno sam zahvalan što imam iza sebe nogometnu obitelj te ih mogu pitati sve vezano uz nogomet znajući da će mi dati odlične odgovore."

U veznom redu Dinama velika je konkurencija, ali Bulat se namjerava izboriti za svoje mjesto.

"Sigurno da je vezni red jedan od najboljih dijelova momčadi, svi igrači imaju svoj status u momčadi i igraju na visokoj razini, ali ovdje svi imamo iste uvjete boriti se za svoje pozicije."

U Dinamo je stigao iz Šibenika s kojim je igrao i u drugom hrvatskom rangu.

"Igrao sam Drugu HNL i u tom trenutku nisam mogao vjerovati da ću za dvije godine igrati u Ligi prvaka. No sretan sam i vjerovao sam i dok sam igrao u Drugoj ligi da su moji dometi veći od toga. Hvala trenerima na pruženoj prilici, nadam se da sam je iskoristio i da ću igrati što više minuta."

Očekivanja u nastavku sezone?

"Očekujem da ćemo još podići razinu igre i pokazati svima da smo europska momčad koja je sigurno na prvom mjestu. Vraća nam se i Boško Šutalo iza kojeg je teška ozljeda. Pokazat ćemo da smo najbolja momčad lige i nadam se da ćemo proslaviti titulu."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!