Zimski sportovi

Norvežani dominirali u sprintu na Pokljuki, Crnković izborio dohvatnu utrku

Branimir Korać, HINA • petak, 06.01.2023.
Norvežani dominirali u sprintu na Pokljuki, Crnković izborio dohvatnu utrku
Foto: EPA

Najbolji biatlonac svijeta, Norvežanin Johannes Thingnes Boe došao je do četvrte pobjede na četvrtom ovosezonskom sprintu za Svjetski kup, koji je održan na slovenskoj Pokljuki, a Krešimir Crnković je osvajanjem 50. mjesta izborio nastup u subotnjoj dohvatnoj utrci.

Norvežani su još jednom osvojili prva tri mjesta. Pobjedniku su za dionicu od 10 km i dva gađanja trebale 23 minute i 55.9 sekundi, uz jedan promašaj. Njegov stariji brat Tarjei Boe je zaostao za 48.1 sekundi, iako je pogodio svih deset meta, a treći je bio Sturla Holm Laegreid sa 55.6 sekundi zaostatka uz jednu promašenu metu.

Prvi put u ovoj sezoni se među 60 najboljih u sprintu, koji će se natjecati i u subotnjoj dohvatnoj utrci (14.45 sati), uspio plasirati najbolji hrvatski biatlonac Krešimir Crnković. Imao je po jedan promašaj u ležećem i stojećem stavu, a za pobjednikom je zaostao za nešto više od tri minute (3:02.6), što mu je donijelo 50. mjesto.

Za plasman među 40 najboljih koji su osvojili bodove, Crnkoviću je bio potreban zaostatak od 2:41 minuta.

Na Pokljuki je u utrci Svjetskog kupa debitirao i 17-godišnji junior Matija Legović. Poput Crnkovića, imao je po jedan promašaj u oba stava, a sa tri minute i 51.7 sekundi zaostatka je osvojio 73. mjesto u konkurenciji 92 biatlonca.

Johannes Thingnes Boe je vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 689 bodova, a jedini pravi konkurent za Veliki kristalni globus mu je sunarodnjak Sturla Holm Laegreid sa 625 bodova.

Embed from Getty Images

U subotu su na rasporedu dohvatne utrke u obje konkurencije - u 11.30 sati će sa starta krenuti prva od 60 biatlonki, a u 14.45 sati predviđen je start utrke biatlonaca.

FOTO: EPA/IGOR KUPLJENIK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!