Nogomet

Hrvatski stoper završio karijeru: 'Više od 90 posto su šanse da više neću igrati nogomet'

Branimir Korać • petak, 06.01.2023.
Hrvatski stoper završio karijeru: 'Više od 90 posto su šanse da više neću igrati nogomet'
Foto: EPA

Nakon velikih problema s ozljedom koljena koja ga već duže vrijeme drži van utakmica, Ivan Runje odlučio je prekinuti igračku karijeru s 32 godine...

Hrvatski stoper Ivan Runje odlučio je raskinuti ugovor s poljskom Jagiellonijom i otići u igračku mirovinu.

Igrač koji je bio i najbolji stoper poljske lige, osvojio titulu u Danskoj, a u inozemstvo otišao bez igranja u najvišem rangu hrvatskog nogometa, zbog problema s koljenom povukao se u mirovinu.

"Napravili smo sve što smo mogli, ali koljeno me i dalje muči. Postigao sam dogovor s klubom i raskinuo ugovor, jedino nedostaje još potpis na dokumentima", poručio je Runje.

Za Runju je ovo ujedno i kraj karijere.

"Više od 90 posto su šanse da više neću udarati loptu i zbog toga sam tužan. Sljedeći tjedan provest ću u Poljskoj gdje ću odraditi sve formalnosti i zatim se vratiti s obitelji u Hrvatsku."

Embed from Getty Images

Runje nije igrao od travnja 2021. godine i u Jagielloniji su odlučili kako je raskid ugovora najbolja opcija s obzirom da ne mogu dovesti novog stranca ako se nekoga ne riješe.

Runje je prošao Hajdukovu školu, ali kao junior otišao je u Mosor gdje je igrao dobro i izravno preselio u Nordsjaelland. Jedno vrijeme proveo je i u Omoniji da bi u Jagielloniji bio zadnjih šest godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!