Nogomet

Oršić na odlasku: 'Rastajem se od svog Dinama i nije mi nimalo lako, živio sam svoj san'

Mihaela Bradovski • petak, 06.01.2023.
Oršić na odlasku: 'Rastajem se od svog Dinama i nije mi nimalo lako, živio sam svoj san'
Foto: FaH

Mislav Oršić napustio je Dinamo nakon četiri i pol godine i ostvario je veliki transfer u Premier ligu gdje će nositi dres Southamptona. Emotivnom porukom oprostio se od svog Dinama...

Kada je dolazio u Dinamo, dolazio je bez velike pompe, ali ponosan što napokon može zaigrati za klub za koji navija od malih nogu. Oršić je u svakoj utakmici i na svakom treningu dao sve od sebe i zauvijek se upisao u povijest kluba.

Na odlasku u Englesku, emotivno se oprostio putem Dinamove službene stranice:

"Ovim putem htio bih se osvrnuti na period koji sam proveo u Dinamu. Pamtit ću svaki trenutak koji sam doživio u ovih četiri i pol godine. Današnji je dan iznimno težak za mene, iako vjerujem da svi razumiju odluku koju sam donio. Otvorio mi se put u englesku prvu ligu u kojoj sam oduvijek sanjao igrati i mislim da je za svakog hrvatskog nogometaša odlazak u neki klub Lige petice, a posebno u Englesku, velika prilika i privilegij. Zahvalio bih ovim putem upravi kluba na razumijevanju i susretljivosti koju su pokazali jer znaju da je moja velika želja oduvijek bila napraviti iskorak prema engleskoj ligi. S profesionalne strane veseli me prelazak u Southampton, svi novi izazovi koji su ispred mene i sigurno da ću za novi klub davati sve od sebe u svakom trenutku na terenu. Ipak, s emotivne strane i s one životne strane, danas se rastajem od svog Dinama i nije mi nimalo lako. Odlazim baš onako iskreno i nemjerljivo ponosan i sretan što sam bio dio kluba i momčadi Dinama, što sam imao toliku podršku navijača i što sam ostvario najljepše i iznimno vrijedne i posebne trenutke u karijeri i životu. Ja sam živio svoj san."

Oršić ne sumnja u velike stvari Dinama i u budućnosti.

"Svojim suigračima, treneru Čačiću i cijelom stožeru želim da ponosno obrane naslov prvaka, vjerujem da će momčad osvojiti i hrvatski kup, i da je pred Dinamom još puno velikih uspjeha. Siguran sam u to. Neću biti s vama, ali bit ću mislima uz vas u svakoj utakmici. Navijačima Dinama želim od srca zahvaliti na podršci i nevjerojatnim osjećajima koje sam zbog njih imao priliku doživjeti kroz sve ove godine u apsolutno svakom trenutku. Ne postoje riječi kojima mogu opisati koliko sam zahvalan na toj posebnoj vezi koju smo stvorili, na ogromnoj podršci i posebnim emocijama. Hvala što ste prepoznali da dajem cijelog sebe za Dinamo, naša obostrana ljubav trajat će i dalje, ostajete svi u mom srcu zauvijek."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!