Rukomet

Hrvatska uvjerljivo slavila protiv Izraela i spremna odlazi na Svjetsko prvenstvo

Branimir Korać • nedjelja, 08.01.2023.
Hrvatska uvjerljivo slavila protiv Izraela i spremna odlazi na Svjetsko prvenstvo

Hrvatski rukometaši upisali su pobjedu protiv Izraela i tako su s dvije pobjede osvojili Croatia kup. Bile su to ujedno i posljednje provjere uoči puta na Svjetsko prvenstvo...

Nakon pobjede protiv Sjeverne Makedonije, upisana je pobjeda i protiv Izraela u drugom susretu na Croatia kupu. Sjeverna Makedonija je svladala 40:34 dok je Hrvatska protiv Izraela odnijela pobjedu 38:23.

Izraelci su dan ranije bili ravnopravni Sjevernoj Makedoniji, ali za njih je ipak previše dvije utakmice u dva dana protiv jačih protivnika i u dvoboju s Hrvatskom nisu imali nikakve šanse.

Ponovno je Hrvatska bila efikasna, još jednom zabila skoro 40 golova, a Hrvoje Horvat ovaj put može biti zadovoljniji obranom koja je primila 23 gola, 11 manje nego protiv Makedonaca, ali i protiv, doduše, ipak slabijeg protivnika.

Bila je ovo posljednja prilika za isprobati ono što se radilo na pripremama, potrebno je još finog uštimavanja, ali Hrvatska izgleda dobro, posebno ako se zna koliko je oslabljena i kakvi igrači joj nedostaju.

Hrvatskoj nije trebalo niti deset minuta da se odvoji i pobjegne na 7:3, razlika u kvaliteti bila je očita i već do poluvremena Hrvatska je pobjegla na dvoznamenkastu razliku i na odmoru imala 20:10.

U drugom poluvremenu Izraelci su se držali do nekih deset minuta prije kraja na tih deset razlike, a onda je Hrvatska odmaknula na konačnih plus 15.

Još jednu dobru utakmicu odigrao je Ivan Martinović koji je skupio osam golova, šest je dodao Luka Cindrić, a pet Igor Karačić.

Croatia kup:
Hrvatska - Izrael 38:23

FOTO: HRS / Jure Erzen / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!