Košarka

Pirova pobjeda Netsa, Dallas bez Dončića upisao poraz

Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.01.2023.
Pirova pobjeda Netsa, Dallas bez Dončića upisao poraz
Foto: EPA

Noćas je odigrano još šest utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Brooklyn Netsi tijesno su slavili kod Miamija uz ozljedu Kevina Duranta, a Oklahoma City Thunder svladala je Dallas Maverickse koji su igrali bez Luke Dončića...

Sedmi uzastopni poraz u gostima upisali su Portland Trail Blazersi koji su noćas izgubili u Kanadi kod Raptorsa. Toronto je na kraju slavio sa 117:105.

Poražena momčad napravila je klupski rekord sezone od 24 izgubljene lopte. Toronto je vodio sa 92:76 početkom posljednje četvrtine, Blazersi su se uspjeli spustiti na minus tri (97:94), ali dalje ipak nisu.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Pascal Siakam s 27 poena i šest asistencija, a uz njega Scottie Barnes s 22 koša i devet skokova.

Damian Lillard predvodio je goste s 34 poena i osam asistencija, a vrijedi izdvojiti i 14 koševa i 18 skokova Jusufa Nurkića.

Tijesnu pobjedu upisali su Brooklyn Netsi kod Miami Heata, a junak se pokazao Royce O'Neale koji je ubacio tri sekunde prije kraja za konačnih 102:101. Ipak, loša vijest može biti ozljeda desnog koljena Kevina Duranta koji je igru napustio u trećoj četvrtini.

Durant je već do tada ubacio 17 poena. Netse je u konačnici predvodio Kyrie Irving s 29 koševa i šest dodavanja.

Najbolji je kod Heata bio Jimmy Butler s 26 poena i osam skokova, a na kraju je promašio šut za pobjedu.

Iz Memphisa itekako mogu biti zadovoljni s igrama u posljednje vrijeme, a još i više od noćas, s obzirom na to da su Grizzliesi upisali šestu uzastopnu pobjedu. Ovaj put su sa 123:118 bili bolji od Utah Jazza.

Bez Jae Moranta u sastavu, do pobjede ih je predvodio Desmond Bane s 24 koša, šest skokova i devet asistencija.

Lauri Markkanen s 21 poenom i osam skokova bio je najučinkovitiji kod poražene momčadi.

Dallas Mavericksi izgubili su na gostovanju kod Oklahoma City Thundera sa 120:109. Trebao je to biti dvoboj dvojice najboljih strijelaca u ligi, Shaija Gilgeousa-Alexandera s jedne i Luke Dončića s druge strane, no slovenski košarkaš odgledao je utakmicu s klupe zbog problema s gležnjem.

Spomenuti igrač Thundera predvodio je svoju momčad s 33 poena, pet skokova i pet asistencija. Christian Wood dodao je 27 poena i 17 skokova za Dallas čime je bio najbolji u svojoj momčadi.

NBA:
Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 117:105
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 116:111 (Turner 29p, 9sk / Washington 22p, 5sk)
Miami Heat - Brooklyn Nets 101:102
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 123:118
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 96:104 (Porter Jr., 25p, 6sk, 5as / Russell 22p, 6as)
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 120:109

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!