Rukomet

Hrvatski juniori osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.01.2023.
Hrvatski juniori osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija osigurala je nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održavati u Njemačkoj i Grčkoj...

Hrvatska muška juniorska reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Italiju 33:16 u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, osvojila prvo mjesto i tako osigurala nastup na tom natjecanju koje će se održati u Njemačkoj i Grčkoj.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu. U nepunih šest minuta već je stvorila pet pogodaka prednosti i jasno dala do znanja domaćinu da je druga razina od njih. Premda se domaćin sredinom prvoga dijela približio na minus tri, to nije ni malo uzdrmalo hrvatske juniore. Dapače, serijom od šest pogodaka za redom na ulasku u posljednjih deset minuta prvoga dijela već su bili na sedam razlike (11:4).

I nastavili su puniti mrežu Talijana pa su na predahu imali velikih 11 razlike (17:6). Domaća obrana nikako nije mogla pronaći rješenje za raspoloženi napad tako da je razlika rasla iz minute u minutu. Nakon tri četvrtine, Hrvatska je imala velikih 15 pogodaka prednosti (25:10).

Premda je izbornik Andrija Nikolić promijenio gotovo cijelu postavu, tempo i broj pogodaka razlike nisu pali ni jednog trenutka. Na kraju je to iznosilo plus 17 (33:16)

Po 6 pogodaka dali su Karlo Jurić i Petar Lulić. Pet puta strijelac je bio Ivan Barbić. Kod domaćina najbolji Marco Zanon s pet pogodaka.

Hrvatska je tako u tri nastupa zabilježila tri pobjede i osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati od 20. lipnja do 2. srpnja ove godine u Njemačkoj i Grčkoj.

Kvalifikacije za SP, 3. kolo:
Italija - Hrvatska 16:33

HRS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!