Rukomet

Babić: 'Odigrali smo dva različita poluvremena'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.01.2023.
Babić: 'Odigrali smo dva različita poluvremena'
Foto: EPA

Trener Podravke Željko Babić rekao je da iz poraza od Sole mogu izvući pouke jer prostora za napredak itekako imaju...

Podravka nije uspjela pobijediti norvešku Solu u prvom kolu Europske lige. Trener Željko Babić nije mogao biti zadovoljan, posebno s prvih 30 minuta.

"Mi smo odigrali dva različita poluvremena. Osjećao se pritisak i pokazali smo veliko poštovanje prema Norvežankama. Ono što inače radimo odlično, a to je defenzivna igra, danas nismo napravili. Nakon te loše igre u obrani više nismo mogli imati kvalitetnu tranziciju. Tražili smo brza rješenja u napadu da ih stignemo i upali smo u klopku te smo prvo poluvrijeme završili s 13 tehničkih pogrešaka i bez faula."

Nešto kvalitetnije ipak je bilo drugo poluvrijeme.

"U drugom poluvremenu pokazali smo drugo lice i da Podravka ima snagu i kvalitetu igrati, ali pod nekim drugim uvjetima. Pod tim mislim da mora biti kontrolirana igra i u napadu i obrani. Ne smijemo žuriti i ne smijemo biti orijentirani samo na trčanje. Moramo biti svaki put jako angažirani u obrani i strpljivi u napadu. Završili smo utakmicu, razlika je podnošljiva. Moramo biti optimisti u nastavku, učiti i gledati što možemo popraviti. Taj prostor za napredak sigurno imamo te ćemo ovo natjecanje sigurno iskoristiti za to."

Dodajmo i to da Podravkašice već sljedeću nedjelju, 15. siječnja, igraju protiv Debrecena.

RK Podravka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!