Nogomet

Portugal ima novog izbornika: Roberto Martinez naslijedio Fernanda Santosa

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.01.2023.
Portugal ima novog izbornika: Roberto Martinez naslijedio Fernanda Santosa
Foto: FaH

Portugal je potvrdio ime novog izbornika. Tamošnju nogometnu reprezentaciju preuzima dosadašnji izbornik Belgije Roberto Martinez...

Portugalski nogometni savez potvrdio je novog izbornika. Nakon što su se razišli s Fernandom Santosom, reprezentaciju su dali u ruke španjolskom stručnjaku Robertu Martinezu.

Roberto Martinez dosad je bio izbornik reprezentacije Belgije, ali nakon što nije uspio proći skupinu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, napustio je reprezentaciju i krenuo u potragu za novim angažmanom.

Martinez je iskusan stručnjak koji je Belgiju vodio od 2016. godine, a prije toga radio je u Swanseaju, Wiganu i Evertonu, a najveći uspjeh s Belgijom koji je ostvario je plasman na treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Doveo je Belgiju i do prvog mjesta na Fifinoj ljestvici, ali nije uspio napraviti iskorak sa zlatnom generacijom belgijskog nogometa na nekom velikom natjecanju.

U Portugalu će također imati elitni kadar, a ostaje za vidjeti kakva će biti sudbina Cristiana Ronalda, hoće li ostati na raspolaganju Martinezu ili će završiti reprezentativnu karijeru.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!