Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti u osmini finala Kupa CEV igraju protiv vrhunske talijanske ekipe

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.01.2023.
Odbojkašice Mladosti u osmini finala Kupa CEV igraju protiv vrhunske talijanske ekipe
Foto: FaH

Savino Del Bene Scandicci, puno je ime velikog protivnika odbojkašicama Mladosti u osmini finala Kupa CEV...

O kako se grandioznom odbojkaškom kolektivu radi dovoljno je pogledati im roster, u kojem su igračice iz SAD-a, Rusije, Nizozemske, Dominikanske Republike i Kine. Ako to nije dovoljno jasno, recimo onda da su tu i dvije igračice iz svjetske Top 100 divizije, Kineskinja Di Yao i Dominikanka Brenda Castillo, dok je zapravo cijeli ostatak ekipe tu negdje, u Top 500 ili eventualno među 1000 najboljih svjetskih igračica.

Dugo, doista dugo nije u Domu odbojke gostovala jača, moćnija ekipa, i ovo je prilika za sve ljubitelje odbojke da se uživo uvjere u kvalitetu ovog mega-sastava. Ovakva se prilika ne propušta, pa će zasigurno Dom odbojke biti popunjen kao što nije bio dugo u posljednje vrijeme.

Scandicci je drugoplasiran u talijanskoj Serie A, iza godinama neprikosnovenog sastava iz Conegliana, kojeg uspješno vodi bivši hrvatski izbornik Daniele Santarelli i u kojem je jednu od glavnih uloga do ne tako davno imala naša kapetanica Samanta Fabris. Uzgred, Scandicci je s 3:1 u ovoj sezoni pobijedio Conegliano. Recimo još i da je u Scandicciju u sezoni 2014/15. igrala i jedna od ponajboljih hrvatskih odbojkašica svih vremena, Senna Ušić Jogunica. Trener im je također jedna od talijanskih odbojkaških legendi, njihov bivši izbornik Massimo Barbolini.

Dakle, sve upućuje na pravi spektakl u utorak u Domu odbojke, u 20.30 sati, u prvom susretu osmine finala Kupa CEV. Uzvrat se igra u utorak 17. siječnja (20.00) u Firenzi.

Trener mladostašica, Miodrag Miki Stojaković, koji je prošli tjedan s hrvatskom ženskom U17 reprezentacijom na MEVZA turniru u Slovačkoj, ujedno i kvalifikacijama za EP, osigurao prvim mjestom nastup na Europskom prvenstvu, uoči susreta s talijanskim sastavom kaže:

"Zapravo jedna od lakših utakmica za pripremu, jer suparnice su toliko jake i poznate da se o njima sve zna i da je sasm pomen njihovog imena veliki motiv. Ono što već danima pokušavam reći mojim igračicama je da uživaju u ovom susretu, jer će s druge strane mreže imati jedan od najboljih sastava na svijetu. Mislim da je samo jedna igračica Scandiccija bolje plaćena od cijele naše ekipe. I to je naša prednost, mi jednostvno nemamo protiv takve ekipe što izgubiti, već se, bez straha, pokazati u najboljem svjetlu. Ako odigramo kako znamo, mislim da možemu pružiti jak otpor favoriziranim suparnicama."

Ono što sigurno ne ide u prilog pripremi za ovaj susret je i odsustvo prvog trenera prošli tjedan.

"Od srijede do nedjelje sam bio s U17 reprezentacijom u Slovačkoj, zajedno s pomoćnikom Darkom Nojićem, pa je treninge vodio Branimir Franić, trener naše druge ekipe i čovjek koji uvijek može kvalitetno uskočiti. On je i prošlu sezonu završio na klupi Mladosti, nakon promjene trenera u finišu sezone. On je odradio dobro svoj posao, no veći nam problem pričinjavaju česti izostanci igračica s treninga zbog viroza koje haraju posljednjih dana. Također, sredinom prosinca je završen prvi dio prvenstva Superlige tako da nismo imali puno utakmica od tada i zapravo je upitna naša forma. Nadam se ipak da će djevojke pokazati ono najbolje što mogu, jer ovo je suparnik koji motivira", rekao je na kraju Miki Stojaković, a organizatorica igre, reprezentativka Klara Perić koja je igrala u Italiji i dobro poznaje snagu Scandiccija dodaje:

"Očekuje nas doista vrlo zanimljiva utakmica protiv ekipe koja kaska samo tri boda iza vodećeg Conegliana. Ali, nas to neće spriječiti u pokazivanju naše najbolje igre, želimo se fokusirati na sebe. Naravno da respektiramo protivnice, ali isto tako nećemo se unaprijed predati, već igrati u najboljem svjetlu, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!