SP 2023., skupina D, 1. kolo, 12.01.2023, 18:00 h
Mađarska
Mađarska 35:27 Južna Koreja
Južna Koreja

Dobar start Mađara i uvjerljiva pobjeda protiv Južne Koreje

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.01.2023.
Dobar start Mađara i uvjerljiva pobjeda protiv Južne Koreje
Foto: EPA

U susretu prvog kola skupine D Svjetskog prvenstva u rukometu, Mađarska je igrala protiv Južne Koreje i upisala je glatku pobjedu 35:27 čime je napravila veliki korak prema plasmanu u drugu rundu natjecanja...

Dobar početak Svjetskog prvenstva za reprezentaciju Mađarske. Bila je to utakmica u kojoj nije imala pravo na kiks, u dosta neugodnoj skupini poraz protiv Južne Koreje nije si smjela dopustiti stoga je odigrala koncentrirano i dobro te na kraju slavila s uvjerljivih 35:27.

Već do odlaska na odmor izabrana vrsta Cheme Rodrigueza dostigla je dvoznamenkastu prednost, odnosno 21:11, ali nije sve za Mađare i počelo na najbolji mogući način.

Već u drugoj minuti susreta ozlijeđen je Gabor Ancsin i u prvi trenutak činilo se da je riječ o težoj ozljedi. Ipak, desni vanjski MOL-Tatabanye vratio se u igru krajem prvog dijela, a u tih nekoliko minuta uspio je zaraditi i isključenje.

Što se samog tijeka prve polovice susreta tiče, mađarski su rukometaši u početku upisali nekoliko nepreciznih šuteva, no malo po malo gradili su svoju prednost te u konačnici stigli do spomenutih +10 nakon pola sata igre.

Raspoložena je Mađarska izašla i u nastavak susreta i već u četvrtoj minuti drugog dijela povisila je na 24:12. Sastav Južne Koreje i dalje ima brzinu, ima upornost, ali još uvijek nije kandidat za ozbiljne rezultate protiv europskih selekcija.

Ovaj dvoboj prvog kola završio je u konačnici s 35:27 za Mađare, koji su u nastavku odigrali toliko koliko im je bilo dovoljno za održavanje uglavnom sedam-osam pogodaka prednosti, no zasigurno neće biti zadovoljni s čak osam isključenja u susretu koji je od početka išao u jednom smjeru.

Ligetvari je skupio tri isključenja, a kada su u pitanju najistaknutiji pojedinci dvoboja, u redovima pobjedničkog sastava sedam je zgoditaka postigao Mate Lekai, a po dva manje dodali su Rosta i Pedro Rodriguez. Na drugoj strani, vratar Kim skupio je 11 obrana, a pet su se puta u listu strijelaca upisivali Kang, Seung Park i Taehyun Ha.

FOTO: EPA/Johan Nilsson

SP 2023., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska35:27Južna Koreja
Island30:26Portugal
1Island 396:81+154
2Portugal 385:74+114
3Mađarska 385:82+34
4Južna Koreja 376:105-290

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!